148166
16:18 5.062023

У Хусті для дітей запрацював англомовний табір «Lingualand»

Життя 4681

У Хустському ліцеї №3 5 червня відкрився літній табір для школярів «Lingualand». Табір незвичний, адже по-перше, він англомовний, а по-друге – безкоштовний і відпочивати та вдосконалювати в ньому знання з іноземної мови можуть усі бажаючі діти шкільного віку.

Із учнями працюють досвідчені викладачі. У формі гри діти мають змогу не лише вивчати нові терміни, але й виконувати рідні квести, спілкуватися з друзями займатися творчістю та розважатися.

«У такому таборі я вперше, – розповідає «Карпатському об’єктиву» дівчинка Олександра. – Навчаюся саме в цій школі, тож не могла пропустити нагоду долучитися. Маю тут друзів, усе дуже подобається. Щодня дізнаюся для себе щось нове».

Яна Штефуца – мама дев’ятикласника. Її син навчається в іншій школі. Але дізнавшись про табір, жінка вирішила записати туди Іллю, мовляв, шкода втратити таку унікальну нагоду, адже наразі без знання англійської реалізуватися в житті дуже важко.

«Зараз практично для всіх спеціальностей потрібне досконале знання іноземної мови. В університетах вона також вивчається на досить високому рівні. Чим раніше дитина починає заглиблюватися в «ази» англійської тим краще і тим легше її опанує. Добре, що в нашому місті є такий табір і зі школярами працюють дуже хороші вчителі. Син неймовірно задоволений, йому все подобається», – запевнила вона.

«Карпатський об’єктив» також завітав до табору, аби подивитися, як же проходить дозвілля дітей.

Зранку у них була руханка. Пізніше всі перемістилися до класів. Малеча сидить купками у оточенні кольорового паперу, фломастерів та фарб. Хтось щось малює, хтось робить написи, хтось диктує… Учні розділені за віковими категоріями і за вподобаннями. Спілкуються між собою дітлахи виключно англійською. На обличчях сяють посмішки. Значить – їм цікаво і весело.

«До того, як почалася пандемія COVID-19, такі табори при нашій школі діяли постійно, – ділиться думками з «Карпатським об’єктивом» вчителька англійської мови Наталія Орлик. – Нерідко до роботи з дітками залучалися іноземці, тобто носії мови з Англії, Нідерландів. Ми мали заняття, екскурсії, усе відбувалося у розважальному форматі. Щоразу школярі залишалися задоволеними».

Зараз табір організовано силами вчителів англійської мови, які вирішили, що не варто зраджувати традиціям і потрібно зробити все можливе для того, аби малеча у вільний від навчання час мала змогу вдосконалити рівень володіння іноземною мовою.

«Діти заслуговують на те, аби про них піклувалися і ми вирішили, що маємо відновити англомовні табори. Приємно, що плани вдалося втілити в життя. Хоча б протягом тижня, поки в школі не проводиться НТМ, учні матимуть змогу і відпочити, і дізнатися нові англійські слова, і знайти нових друзів, і з користю для себе провести час. Тож цей табір працюватиме включно по 9 червня. Хоча раніше табірна зміна тривала 10 днів, зараз – тільки 5. На жаль, у цьому році ми дещо обмежені в часі через те, що в школі для випускників проходитиме тестування», – наголосила заступниця директора з навчально-виховної роботи Валентина Рішко.

Зараз у Хустському ліцеї №3 вдосконалюють знання англійської мови 70 дітей. Це – учні різних шкіл громади, переважно з міста Хуст та з найближчих сіл.

«Ми не знали, скільки батьків відгукнеться. Але відсотків 25 учнів не є вихованцями нашої школи, – наголосила інша вчителька англійської мови Наталія Бучок. – Тож маємо в таборі дітей із першої, другої, п’ятої, шостої шкіл, є з Ізи, з Липчі та з інших населених пунктів. Школярів поділено на групи за віковими категоріями – молодші (4-5 класи), середня ланка (6-7 класи) і старша (8-10 класи) ».

Кожна вікова група має окремі завдання, які вчителі розробили заздалегідь, адже молодшим діткам не буде цікаво зі старшокласниками і навпаки. Найбільше учнів у початковій ланці.

«До роботи залучена вся катедра ліцею, тобто 24 вчителі, – зізналася Наталія Орлик. – У нас потужний командний дух і програму для діток ми готували разом. А вона – неймовірно насичена і неординарна. На перший день ми запланували знайомство, аби діти поділилися на команди, більше дізналися одне про одного, створили собі постер, придумали девіз. Ігри першого дня загалом були спрямовані на те, щоб наші вихованці подружилися між собою. Ніхто не сидів за партами і не вчився. Усі заняття проходили у формі розваг! Діти просто використовують англійську мову для того, аби про щось нове дізнатися. На другий день у старшої ланки заплановано квест-рум. Це – командна розвага, завданням якої є пошуки ключа і виконання різних завдань-підказок. Загалом у нас плани складені із врахуванням вікових особливостей дітей – на кожну ланку чекають інші завдання. Буде в нас і спортивний день і він також проходитиме у веселій формі у вигляді гри».

Цікаво, що кожен день у таборі має бути тематичним. Останній – Pizza party. Він буде прощальним і його заплановано провести так, аби він запам’ятався дітям надовго.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах