147535
11:32 25.052023

На Тячівщині є родзинка яку відвідують всі в різну пору року

Життя 2125

Саме така родзинка існує в селі Красна, яку не втомлюєшся відвідувати в будь-яку пору року! Це – джерело мінеральної води (буркут).

Буркут — місцева назва на закарпатському та гуцульському діалекті джерела вуглекислих мінеральних вод у Закарпатті. Назва походить від слова «буркутування» — вирування води цих джерел. Буркути різняться між собою за складом. Одні з них подібні до кисловодських Нарзанів (найчастіше), інші — до вод Боржомі, Арзні, Єсентуки. В медицині (курортології) води карпатських Буркутів відомі під назвами «Свалява», «Поляна Квасова», «Поляна Купель», «Плосківська», “Лужанська, «Буркут» та іншими

Отже, скориставшись такою нагодою, 23 травня вихованці 2 класу Калинівської філії Калинівського ліцею (класний керівник Піцур Н.В., вихователь ГПД Лапчак Г.І.), здійснили одноденний похід до мінерального джерела “Буркут”.

Дорогою діти спостерігали за різними природними процесами, знайомилися з рослинним і тваринним світом цієї місцевості, в тому числі й червонокнижними.

Включивши свою уяву і фантазію, вони мали змогу помітити серед гір зачаровані обриси різних істот та предметів. Непомітно і цікаво промайнув день… І що головне: діти в поході забули на деякий час про свої ґаджети! Поверталися додому всі втомлені, але щасливі. Втома мине, але приємні спогади про похід залишаться назавжди в пам’яті дітей, а чудові світлини будуть підтвердженням цього, – розповіла Михалчич Віра.

Дякуємо ЗСУ за можливість мандрувати і знайомитись з красою рідного краю!

Олена Боднар

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах