145870
14:36 20.042023

В Ужгороді пройде Міжнародний театральний фестиваль Свобода

Життя 4510

Цими вихідними, з 21 по 23 квітня, в Ужгороді проходитиме Міжнародний театральний фестиваль «Свобода». Виступи відбуватимуться на трьох сценах: великій (Закарпатський муздрамтеатр), малій (обласний театр ляльок «Бавка») та вуличній (площа Театральна). Учасниками фестивалю є переважно українські та чеські колективи, хоча будуть і представники зі Словаччини, Фінляндії, Італії.

– На Закарпатті – театральний тиждень. Оскільки зараз в нашій області проходять три фестивалі: в Ужгороді, Мукачеві, Берегові. Міжнародний театральний фестиваль «Свобода», який проходитиме в Ужгороді організували ГО «Коридор УА» разом з театром «Laska». Це прекрасна подія, яка символізує дружбу між Чехією та Україною. Актори та виконавці, творчі особистості мають можливість показати театральне мистецтво та фольклорні композиції, – розповів директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.

За словами виконавчого директора фестивалю Матуша Благи, підтримка Чехії та інших країн може бути не тільки гуманітарною, але й культурною.

– Таким чином ми зможемо наблизити Перемогу. Культурний фронт є дуже важливим. Тож ми стараємося таким чином підтримати Україну та українців. Варто наголосити, що фестиваль буде безплатний, – зазначив Матуш Блага.

Тож на три дні Ужгород порине у неймовірну атмосферу театрального мистецтва. У п’ятницю, 21 квітня, о 18.00 на сцені Закарпатського муздрамтеатру виставу «Солодка Даруся» покаже Івано-Франківський Національний драматичний театр.

У суботу, 22 квітня, о 18.00, на сцені Закарпатського муздрамтеатру Донецький академічний драматичний театр з міста Маріуполя покаже виставу «Крик нації».

А в неділю, 23 квітня, о 18.00, на фестивалі «Свобода» виступлять закарпатці й покажуть детективну історію Дона Нігро «Привиди маєтку Рейвенскрофт». Вхід на всі вистави вільний.

Детальну інформацію про фестиваль дивіться у прикріпленій нижче афіші.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах