145451
09:00 12.042023

Закарпатців запрошують до участі у грантових міжнародних проєктах

Життя 2056

Учора в залі нарад ректорату УжНУ для представників органів місцевого самоврядування, територіальних громад, громадських організацій, закладів охорони здоров’я та різноманітних установ області відбувся навчальний семінар «Основи роботи з проєктами».

Присутні ознайомилися з базовими поняттями та інструментами підготовки до участі у конкурсі проєктних заявок у рамках програми Interreg Next Польща-Україна 2021-2027. Під час заходу були проведені інформаційні бесіди щодо можливостей транскордонної співпраці, графіку майбутніх подій, практичних порад при написанні проєктів. Спікери підготували лекції щодо пошуку ідей, визначення проблематики, аналізу зацікавлених сторін.

Зі вступним словом на відкритті семінару до учасників звернулися заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Василь Іванчо, заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, проректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Мирослава Лендьєл. Також на заході були присутні керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч та заступниця начальника управління міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Уляна Гурчумелія.

Цього разу семінар «Основи роботи з проєктами» організувала Закарпатська обласна державна адміністрація у співпраці з бранч-офісом ПТС «Польща-Україна».

“Дякую представникам програми Польща – Україна, які вчергове приїхали на Закарпаття, щоб повчити нас, розказати, пояснити, дати відповіді на якісь технічні питання. Адже вікно можливостей, яке зараз відкрилося, буде наступного разу через 7 років. Тому дуже важливо використати цей момент, отримати позабюджетне фінансування на вирішення тих проблем, які є чи то в громадах, чи в ГО, чи навчальних закладах, чи інших потенційних учасників даної програми, а це, по суті, всі неприбуткові організації, органи влади і т.д. Наприклад, в залі є Колочавський сільський голова Василь Худинець, який має у себе в громаді успішний приклад реалізації в попередньому програмному періоді. Результатом цього є збудований амфітеатр у селі в горах. Також є представники ДСНС, які в рамках попередньої програми закупили для себе техніку, яка працює для наших рятувальників.

Тобто вчитися треба зараз, не відкладати на далекі плани, а приступати до підготовки проєктів, пошуку партнерів, розуміти, хто буде проєкт писати, як подавати, якому пріоритету має відповідати. Закликаю всіх максимально використовувати цю можливість, бо в результаті вона приносить користь для жителів нашої області”, – зауважив у ході семінару Андрій Шекета.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах