1430
16:46 15.042016

Депутати Хустської райради вирішили подумати... чи дозволити мерії проводити реконструкцію біля їхнього ж адмінкорпусу

Життя 2364

Засідання четвертої сесії Хустської районної ради VІІ скликання, яке пройшло у п’ятницю, 15 квітня, виявилося дуже бурхливим на дебати. Розглядали народні обранці 26 питань. Утім їм вперше довелося голосувати поіменно, що розтягнуло засідання у часі.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Спочатку «слуги народу» підтримали депутатські запити, що стосувалися ремонту доріг у районі, відкриття у райлікарні відділення гемодіалізу та стану медицини у краї.

Найбільш гаряче «слуги народу» обговорювали питання про передачу в користування земельної ділянки біля адміністративного корпусу районної ради на баланс міста.

Слід зазначити, що головний спеціаліст міського відділу архітектури Світлана Якоб чітко донесла «слугам народу» позицію мерії міста над Тисою, яка полягає у тому, що міська рада планує облагородити ділянку в центрі населеного пункту, встановити сучасні лавиці, світильники, сміттєві урни, аби усе середмістя мало ошатний вигляд.

Як зазначив голова РДА Назарій Павлій, депутати, можливо, побоюються, що біля райради щось збудують, утім такі питання таємно ніхто не вирішує, для цього потрібні і громадські слухання і маса інших публічних заходів. У той же час пан Назарій наголосив, що центр міста оновлено і ремонтні роботи потрібно завершити благоустроєм ділянки, яка перебуває у користуванні районної ради.

Питання настільки виявилося гострим, що навіть проекти рішення депутатам довелося переробляти. Однак за жодне з них народні обранці так і не проголосували, натомість запропонувавши поставити «крапку над і» під час наступного зібрання, а до того часу доручили комісії вивчити всі нюанси щодо передачі землі. До речі, грошей для того, аби довести до ладу ділянку біля адмінбудівлі райради у бюджеті району немає.

Між іншим, під час засідання звучали доволі дивні пропозиції з боку окремих депутатів щодо цього питання. Скажімо, деякі «слуги народу» пропонували зобов’язати мерію Хуста взамін за позитивне рішення приймати на території міського сміттєзвалища побутові відходи із сіл району, або, скажімо, оформити спільну власність на землю, або взагалі дозволити міськраді проводити ремонтні роботи, але територію залишити на балансі райради.

Також бурхливу реакцію з боку представників громадської організації Закарпатського товариства мисливців і рибалок «Лісівник» викликала відмова у наданні товариству погодження в користування мисливських угідь на території Вишківської селищної ради.

Дискутували «слуги народу» і з приводу чергової неявки на зібрання роботи керівника Хустського районного управління Юрія Лепея, який повинен був прозвітувати про роботу. Тож за ігнорування засідання депутати пропонували висловити йому недовіру. Утім звіт перенесли на наступне засідання, а під час чергового прийняли звернення до Головного управління Держгеокадастру, Кабінету Міністрів та ОДА щодо роботи очільника управління.

Також депутати внесли ряд змін у програми, прийняті на попередніх засіданнях, закріпили за виборчими округами колег та надали дозвіл на списання з балансу Горінчівського МНВК транспортних засобів.

Загалом сесія пройшла надзвичайно напружено і емоційно.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах