142272
14:03 30.012023

Понад 5,6 тисячі книг Закарпаття відправило українським дітям за кордон

Життя 2395

1300 підручників за сприяння Закарпатської ОВА минулого року передали школярам, які вимушено переїхали в Словаччину та Угорщину. Це навчальна література з усіх предметів для учнів початкових класів відповідно до програми НУШ та старшокласників.

Про це інформує Закарпатська обласна державна адміністрація.

«Через українськомовну літературу маємо зберегти зв’язок вимушено переміщених дітей з рідною країною. Відправляємо за кордон не тільки підручники, посібники, а й художню літературу, робочі зошити, ігрові набори та національну символіку», – повідомила Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації..

За її словами, ще 888 примірників художньої дитячої літератури передали Недільній українській школі в Братиславі, де навчаються наші учні. Також для дітей, які через війну переїхали в Угорщину і Словаччину, заклади освіти Закарпаття зібрали й відправили понад 1700 підручників для учнів 1-9 класів та майже 1800 примірників художньої, пізнавальної й розвивальної літератури.

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА зауважила, що акція зі збору книг для українських дітей, які перебувають за кордоном, продовжується.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах