141895
13:35 21.012023

Берегівський благодійний фонд «Геніус» гартує таланти

Життя 4133

Громадський осередок створений і діє при Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці і під його патронатом.

На рахунку “Геніуса” багато потрібних і корисних справ та заходів, реалізація сотні ефективних програм. Одна із них – підтримка талановитих дітей, вдосконалення їх здібностей, надання допомоги в подальшому розвитку. Цей проект працює вже вісім років поспіль. Нинішнього навчаьного сезону заняття з підлітками проводяться з чотирьох предметів. Це – математика, біологія, хімія і географія. З учнями займаються 11 досвідчених педагогів.

“Спеціалізовані уроки відбуваються по три дні – п’ятниця, субота, неділя, протягом трьох тижнів,- каже Карпатському об’єктиву директор фонду Наталія Вароді. – В цей період діти проживають в ЗУІ і перебувають на повному забезпеченні вишу”.

Наприкінці тижня відбулося зібрання школярів, які поглиблено вивчають математику. Їх вітала і бажала вагомих здобутків Наталія Вароді. Відтак перед учасниками виступила координатор і натхненник програми, директор Ужгородської ЗОШ № 10 Юдіта Кулін.

“Незважаючи на важкі часи, навчальні завдання не змінилися, навпаки вдосконалилися,- ділиться з нашим виданням пані Юдіта.- Математика важка лише тим, хто не любить цей предмет. Заняття, як і в попередні роки, проходитимуть в ігровому стилі. Зрозуміло, знайдемо час і для змістовного відпочинку, цікавих екскурсій тощо. Нині зі школярами займатимуться такі досвідчені викладачі, як Лайош Сіладі, Каталін Кучінка, Еріка Роман, Габріеллі Пап та Естер Балог”.

Загалом для участі у програмі цього року поступило 56 заявок з 11 населених пунктів області – Ужгорода, Берегова, Мукачева, Великої Доброні, Вербівця, Великих Геївців та інших. Переважна більшість учасників уже прибули до спеціалізованого коледжу ЗУІ, де проходитимуть заняття і в гуртожитку якого проживатимуть. З дітьми вже провели відповідний інструктаж, розповіли, як проходитимуть заняття, як здійснюватиметься харчування, організовуватиметься відпочинок тощо. Багато із присутніх не вперше беруть участь у проекті й тому знайомі з нюансами викладання предмету. Але є і новачки, яким необхідно роз’яснити все більш детально.

“Нам тут все подобається – і організація занять, і відпочинок, і ввічливі педагоги,- каже Карпатському об’ктиву один з учасників.- Є навіть просторий спортивний зал, де можна після занять пограти у футбол чи в інші ігри.”

В цілому мета даної програми – належним чином підготувати школярів для участі до обласних, всеукраїнських та міжнародних олімпіад, Сподіваємося, що після проходження цих своєрідних курсів, наші юні таланти гідно представлятимуть Закарпаття на вказаних конкурсах.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах