140234
09:31 12.122022

На Міжгірщині випав сніг! Можна ставати на лижі!

Життя 7730

Нині у багатьох куточках Закарпаття засніжило. В Ужгороді вулиці припорошив перший у цьому зимовому сезоні сніг. Утім температура в місті плюсова і сніг уже розтанув (хоча на ніч очікується 2 градуси з позначкою мінус).

А от на Міжгірщині сьогодні був справжній снігопад!

Читачка «Карпатського об’єктиву» Ангеліна Кінаш надіслала світлини засніженого села Репинне. Цей населений пункт розміщений у долині річки Репинка і відомий скелею, яка колись височіла над рікою та гарною природою.

У цьому мальовничому куточку нашого краю зараз просто казково!

Високі дерева під білими шапками мають фантастичний вигляд! У туристів, яких зараз тут небагато (на жаль, через події у державі цими маршрутами тепер мандрує найбільше переселенців, а не любителів високогір’їв та екстриму) природа викликає неабиякий захват. І це заслужено, бо ці місцини є одними з найбільш живописних у нашій області.

«Найбільше снігу радіють собаки, – каже «Карпатському об’єктиву» Ангеліна. – Вони бігають, лягають на землю, мордочками залізають у кучугури. Сніг досить великий, тож стежинки доводиться прочищати. А милі песики це сприймають як розвагу і підстрибують за лопатою. Також снігопадом щиро захоплюються діти! Вони вже катаються на лижах, санчатах, ліплять сніговиків. А от дорослим не зовсім до веселощів, бо температура повітря понизилася, світло є не завжди і в будинках стає прохолодно. Підігрівати складно».

За словами Ангеліни, на Міжгірщині це вже не перший снігопад у році. Сніг випадав уже кілька разів, однак потім ставало тепліше і він танув.

А от на Синевирському перевалі взагалі ліси засипало снігом на сантиметрів 10. Біля озера Синевир сніг випав ще 17 листопада. Наразі там також дуже гарно.

«Тримається сніговий покрив і на Пилипці. Там зараз не просто календарна, а справжня зима, – додає закарпатка. – Любителі кататися на лижах сезон уже відкрили!»

А от на Рахівщині на горі Піп Іван, температура нині хоч і плюсова, але всюди снігові кучугури. Там сніг, скоріш за все, протримається до весни. Хоча, ймовірно, взимку й буде потепління. Перший сніг там випав ще у вересні.

А от у Рипинному скільки протримається білосніжна краса – невідомо, бо у області починаються дощі з мокрим снігом і через це навіть ріки почали виходити з берегів.

За інформацією надзвичайників, у зоні ризику Тиса, Ріка, Боржава та Уж. Там рівень води піднявся найбільше.

«Казка у нашому краї зазвичай триває недовго, погода змінюється досить швидко, – наголошує Ангеліна Кінаш. – Найбільше хочеться, аби сніг був хоча б на зимові свята. Саме він створює різдвяну атмосферу. А загалом, дай Боже, аби ця зима була теплою і для закарпатців, і для тих, хто зараз на війні, у гарячих точках!».

За прогнозами синоптиків, на наступний тиждень навіть у тих куточках області, де наразі засніжило, очікуються дощі і плюсова температура, тож зимову красу незабаром змиють опади.

Тому насолоджуйтеся видовищем, поки можна і там, де зараз сніг є!

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах