139747
11:45 2.122022

Зірки Львівського Оперного театру виступлять в Ужгороді

Життя 3062

З початку війни навіть попри відновлення роботи театральних залів гастрольне життя, звісно, не повернулося навіть до «карантинних» масштабів. Воно й не дивно, тому що окрім об’єктивних факторів, які ускладнюють проведення заходів, такі як повітряні тривоги і відключення світла, промоутери зіткнулись із дефіцитом контенту. Адже чимало митців, акторів, представників артистичного «цеху» найрізноманітніших жанрів опинились закордоном, або навіть взяли до рук зброю і перебувають тепер на передовій. І якщо маленькі антрепризи чи рідкісні концерти естрадних виконавців ще подеколи можна побачити на афішах нашого міста, то з великими постановками або ж гастролями балету виникла прогалина.

Хоча попит на такий вид дозвілля є навіть у військовий час. Незважаючи на погіршення економічної ситуації в країні, глядачі прагнуть хоча б на деякий час змінити невтішну атмосферу сьогодення.

Завдяки спільним зусиллям керівників театральних майданчиків, які пішли назустріч організаторам, оренда приміщень для виступу артистів стала дешевшою, що відразу позначилося на вартості квитків (які у порівнянні, скажімо, з 2021 роком стали істотно доступнішими).

І першою ластівкою для прихильників більш елітарних жанрів стане візит до обласнрого центру Закарпаття солістів Львівської Опери 13 грудня.

Такі відомі провідні артисти балету  як Дарина Кірік та Андрій Гаврін покажуть нам кращий доробок з популярних класичних творів як «Танець смерті» і «Лебідь» Сен-Санса, «Список Шиндлера» і «Por una cabeza» Вільямса, «Баркаролла» Офенбаха чи «Циганка» Равеля. Будуть у програмі і «Чардаш» Монті і «Українська поема» Станковича.

Загалом цього вечора ви побачите 12 популярних класичних творів, під які поставлена хореографія. І все це звучатиме наживо завдяки запрошеним музикантам.

Єдиний показ «Звуків танцю» («Les Sons De La Danse») відбудеться в Ужгороді в драмтеатрі наступного вівторка, 14 грудня, о 18:00.

Квитки без жодних комісій продаються у касі театру, або онлайн за посиланням

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини