137941
11:43 26.102022

Юна мукачівська художниця Аліна Станкович презентувала свою першу виставку

Життя 6209

У Мукачівському літературно-мистецькому музеї відбулася творча зустріч з молодою та талановитою Аліною Станкович. 16-річна дівчина представила загалу свої картини, а також зачитала власні вірші.

“У моїх картинах багато зеленого, з 14 років це мій улюблений колір. Саме в цей період я намалювала свої перші роботи – зелену жінку та гори. Картина де зображена природа створена олійними фарбами, її я подарувала мамі, адже вона дуже любить такі краєвиди”, – презентувала свої роботи художниця.

Картини дівчини – це суміш реалізму і абстракції, українських традицій і графіті, живого і неживого на полотнах.

“Мистецтво і я – єдині. Якби була можливість зачинитись у майстерні і тільки творити, то я б це зробила. Цей потяг в мене був завжди. Я сама для себе навіть влаштовувала пленери. Сідала на автобус і на годинку виїздила у незнайомі мені місця. Там малювала і при цьому відчувала себе дуже щасливою, вільною”, – додала дівчина.

Також Аліна розповіла присутнім про свою любов до розпису стін, дівчину дуже приваблює сакральне мистецтво, а тому вона мріє розписувати храми. Художниця вже має невеликий досвід у цій сфері, зокрема в одній з церков вона написала на стіні молитву “Отче наш”.

Окрім того, гості заходу мали змогу послухати вірші Аліни. Дівчина тише в більшості про свій емоційний стан пов’язаний з творчістю.

Зараз 16-річна мукачівка навчається в Львівському художньому ліцеї, де отримує базові знання.

“Яскраві люди, як вогники. Вони запалюють і надихають. Познайомившись з Аліною, я одразу зрозуміла, що творчість цієї дівчини треба репрезентувати не відкладаючи. Вже за кілька днів у літературно-мистецькому музеї ми обговорювали приблизний сценарій. Аліна, без сумніву, яскрава, неординарна особистість. Не дивлячись на свій юний вік, вона вже добре знає, що хоче від життя, і головне, чим буде займатися. В той же час дуже імпонує те, як вона вільно себе почуває у, власне, творчості, як відчуває цю свободу, як “дозволяє” собі мислити, якими категоріями. Свобода думки, розкутість прояву цієї свободи, сприйняття себе у ній – саме це, вважаю, служить митцю, дозволяє відпустити себе у потрібний момент, уможливлює вийти за певні стримуючі рамки, що є важливою складовою процесу. І на даному етапі не має значення сам результат настільки, наскільки важливий сам процес”, – зазначає завідуюча літературно-мистецьким музеєм Тетяна Рибар.

Підтримати юну художницю прийшло чимало людей: родина, друзі, наставники, художники, поети та ті, хто виявив бажання познайомитись з Аліною Станкович та її творчістю.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини