137781
18:29 22.102022

Берегівський ліцей ім. Лайоша Кошута відзначив своє 120-річчя

Життя 3320

Берегівський ліцей ім. Лайоша Кошута цього року відзначає своє 120-річчя. Навчальний заклад був заснований у 1902 році як Угорська королівська державна школа для хлопців і дівчат. Відома старовинна освітня установа – одна з родзинок міста Берегова – спочатку функціонувала як початкова, згодом як дев’ятирічна, а з 1956 року як середня школа.

Навчальний заклад досі є основною альма-матер угорської громади в Берегові, в якому, крім високого рівня освіти, проводиться значна громадська робота. У зв’язку з ситуацією, що склалася в країні, у школі не організовували помпезного святкування річниці, але керівництво закладу все ж прагнуло ознайомити учнів з історією школи, яка є однією з найстаріших навчальних закладів міста.

З нагоди ювілею провели низку заходів: 120 хвилин футболу, 120 хвилин поезії, 120 малюнків до 120-річчя. Протягом тижня учні та вчителі закладу організували збір на допомогу українським військовим, які воюють на фронті. Зібрані в результаті кошти передали місцевому волонтеру Ярославу Федуру, який допомагає берегівчанам, котрі беруть участь у бойових діях.

«Берегівський ліцей ім. Лайоша Кошута ось уже протягом 120 років безперервно стоїть на службі освіти та виховання. Нині, коли наша країна бореться за свою свободу та єдність, влаштовувати велике свято було б недоречним. Проте наша школа вже 120 років чекає з відкритими дверима бажаючих вчитися, і про це все ж варто згадати. Відтак ми вирішили провести низку заходів у закладі. Учні зробили 120 малюнків про заклад, ми провели 120 хвилин гри у футбол, до якої з натхненням готувалися і дівчата, котрі вболівали з помпонами. Також були й 120 хвилин поезії, адже серед наших учнів є такі, хто полюбляє цей вид творчості. Але найважливіше, що з ініціативи учнівського самоврядування був організований благодійний збір для військових. Разом з дітьми ми хочемо підтримати наших воїнів цією сумою, висловити вдячність за можливість відзначити цей наш ювілей. Ми з вірою дивимося в майбутнє і сподіваємося, що наступну знаменну дату зможемо відзначити в мирі та непорушній єдності», – наголосила директор ліцею Емеше Желтвай-Веждел.

Нині у Берегівському ліцеї ім. Лайоша Кошута навчається 606 учнів. Велику увагу в школі приділяють збереженню традицій та плеканню молодих талантів. Викладачі докладають максимум зусиль, аби надати якісну освіту учням, які обирають цей навчальний заклад. Учні закладу досягають відмінних результатів у районних та обласних предметних олімпіадах і різних конкурсах.

Еніке Вараді/Várady Enikő/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах