122631
08:30 24.122021

На засіданні Вченої ради УжНУ підбили підсумки вступної кампанії-2021

Життя 1869

У вівторок, 21 грудня, у конференц-залі УжНУ, відбулось останнє в цьому році засідання Вченої ради. На порядку денному чимало важливих питань. Розпочали з приємного – вручення атестатів професора та доцентів науково-педагогічним працівникам УжНУ. А також відзначення призерів «Студентської осені-2021» – кубок цьогоріч отримали студенти факультету історії та міжнародних відносин.

Про результати вступної кампанії, завдання щодо організації прийому абітурієнтів на 2022/2023 навчальний рік, а також про правила прийому до ДВНЗ «УжНУ» в 2022 році доповідав відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват. У ході вступної кампанії-2021 до УжНУ абітурієнти подали 14 995 заяв. А зараховано на ОС бакалавр та магістр – 3 731 вступника. «Стабільно зростає кількість поданих заяв на основі повної загальної середньої освіти – це основний контингент наших вступників. Ще однією приємною для нас традицією від вступників є те, що більшість із них обирає УжНУ першим пріоритетним». Петро Горват детально зупинився на особливостях вступної кампанії-2021, роботі Приймальної комісії, поданих заявах у розрізі освітніх ступенів, зарахуванні, державному замовленні, а також розповів що чекатиме на Приймальну комісію УжНУ та абітурієнтів у 2022 році.

На засіданні члени Вченої ради розглянули атестаційні справи професора кафедри журналістики Юрія Бідзілі, професора кафедри прикладної фізики Олександра Гомоная, доцентки кафедри фармацевтичних дисциплін Ольги Криванич, доцентки кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту Іванни Задорожної та доцента кафедри соціології та соціальної роботи Дмитра Афанасьєва.

Також на засіданні було підбито підсумки конкурсу «Кращий підручник або навчальний посібник за 2020 рік». Перше місце у номінації «Природничі науки» отримав посібник «Сучасні аспекти діагностики та лікування розповсюджених синдромів у пульмонології: навчальний посібник» Рішко М. В., Лазур Я. В., Александрова М. Я., Вантюх Н. В., Устич О. В., у номінації «Гуманітрані науки» здобув перемогу – «Порівняльне конституційне право» Савчин М., а найкраще «Електронне видання» – збірник статей «Презентація навчальних матеріалів»» Нелюбов В. О., Куруца О. С.

Крім того, було розглянуто багато інших актуальних питань. Зокрема, про реорганізацію хімічного факультету, внесення змін до структури ботанічного саду, видачу дипломів доктора філософії, затвердження тем дисертаційних досліджень аспірантів, рекомендацію до друку окремих видань, преміювання авторів та авторських колективів за наукові дослідження, зміни до освітніх програм та навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти та інше.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах