36167
15:47 20.102020

Ужгородський скансен отримав міні-грант від House of Europe

Життя 2498

Випускниця House of Europe, співробітниця нашого музею Тетяна Сологуб-Коцан, яка в лютому взяла участь у навчальній подорожі для музейних фахівців до Німеччини, підготувала антикризовий проект для випускників House of Europe «Скансен на зв’язку» та отримала фінансування на його реалізацію.

Проект реалізовується за підтримки Європейського Союзу за програмою Дім Європи.

На появу даного проекту надихнула ситуація, що склалася в Україні та світі у зв’язку з пандемією Covid-19. Реалізація проекту дозволить музею залишатися на зв’язку зі своїми відвідувачами навіть в умовах, коли відсутнє повноцінне живе спілкування та масове відвідування музею.

Проект стане цікавим для різних категорій відвідувачів музею – дітей та дорослих. Вперше буде записано відеоекскурсію для дитячої аудиторії, а також майстер-класи з одних із найголовніших ремесел на Закарпатті – вишивки та гончарства. Це дозволить музею залишатися на зв’язку зі своїми відвідувачами навіть в умовах, коли відсутнє повноцінне живе спілкування та масове відвідування музею.

Ідея проекту полягає в створенні циклу відеоуроків для дітей та дорослих, що транслюватиметься у соціальних мережах музею та будуть доступними на каналі в Youtube:

1. Традиції гончарства на Закарпатті (презентація гончарного ремесла на Закарпатті за допомогою музейних експонатів, навчання виготовлення та розпису керамічногшо посуду в музейній гончарній майстерні) ;

2. «Закарпатські техніки вишивання» (відеоролик з майстер-класом по техніках закарпатської вишивки) від майстринь студії вишивки «Косиця» Вікторії Співак та Галини Мунчак.

3. Хатини наших предків (екскурсія скансеном для дітей).

Закарпатський музей народної архітектури та побуту

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах