ko.net.ua

З першого вересня школи Закарпаття працюватимуть за змішаною формою

Як вже повідомлялося, населені пункти нашої області, за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19, увійшли до так званих «помаранчевої» та «жовтої» зон. Саме такий стан справ і став основним чинником щодо визначення форми роботи навчальних закладів Закарпаття.

Згідно з пропозиціями Кабінету Міністрів України, у всіх інших, крім «червоної» зони, навчання проводитиметься.  Але навчальний процес у звичній формі буде запущений лише у «зеленій» зоні. Щодо нашого краю, то тут пропонується запровадити змішану форму навчання. Що це означає? 

Читайте також:

Школа і карантин: про навчальний рік 2020-21 на Закарпатті

Насамперед буде заборонено проведення різних масових та інших заходів, де передбачається велике скупчення людей. Окремі види занять проводитимуться на свіжому повітрі. У приміщенні повинні виконуватися заходи протиепідемічної безпеки, а це, зокрема, використання засобів індивідуального захисту, дотримування соціальної дистанції, закривання закладів на 14-ти та 7-денні карантини. Також застосовуватиметься комбіноване навчання.

Правда, це не стосується осіб, які входять до групи ризику. Вони навчатимуться лише дистанційно. Щодо молодшої школи, то дистанційна форма там не застосовуватиметься.

Держпродспоживслужба