105180
14:17 28.082020

Школа і карантин: про навчальний рік 2020-21 на Закарпатті

Життя 13867

До старту нового навчального року залишаються лічені дні. Попри те, що Україна продовжує жити з карантинними обмеженнями, навчання таки розпочнеться, за винятком шкіл у регіонах з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Варто зазначити, що на Закарпатті «червоних» зон немає, однак до «помаранчевих» потрапили: Ужгород, Мукачево та Чоп, Виноградівський, Міжгірський, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони. Про це нині під час брифінгу в Закарпатській ОДА розповів перший заступник голови ОДА Олег Коцюба.

За його словами, урочистих лінійок 1 вересня не буде. Натомість, з дітьми проведуть урок про безпеку життєдіяльності, зокрема про COVID-19.

У школах, розташованих у населених пунктах з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки, учителям потрібно носити захисні щитки.

А ось температурний скринінг для вчителів (вище 37,2 градусів – недопуск до роботи), використання антисептиків на вході й ретельне миття рук усіх учасників навчального процесу після кожного уроку є обов’язковими для шкіл, розташованих не тільки в «помаранчевій», а й у «жовтій» і «зеленій» епідеміологічних зонах.

Незалежно від карантину вхід до закладу освіти та пересування ним будуть можливими тільки в масці або респіраторі, однак діти початкових класів можуть перебувати в школі без них. Батьків всередину навчальних закладів не допускатимуть.

Для інших учасників навчального процесу під час занять маски та респіратори можна не використовувати, однак вони є обов’язковими під час пересування всередині приміщення.

Перед заняттями вчителі повинні опитати учнів щодо самопочуття та обстежити на предмет ознак респіраторних захворювань.

У туалетах навчальних закладів повинні бути антисептик, рідке мило й паперові рушники. Провітрювати класи після кожного заняття слід протягом 10 хвилин. Персонал має бути забезпечено захисними масками з розрахунку: 1 маска на 3 години роботи.

За сприятливих погодних умов рекомендується проводити заняття на відкритому повітрі. Також потрібно виділити зони переміщення для учнів різних вікових категорій. Не варто забувати і про дистанцію: вона повинна бути максимальною між партами та під час прийому їжі.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах