12:51 18.072016
Молодий іванофранківець дбає про закарпатських господинь
Життя
4966
Підписуйся на наш телеграм канал!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
ПідписатисяНовини
На Закарпатті стартували рейди з виявлення незаконно зрубаних ялинок
14:40
На Закарпатті затримали озброєного чоловіка, який відкрив стрілянину в багатоповерхівці
14:31
1528 — новий номер Єдиної ветеранської лінії
11:59
У Перечині провели майстерку з виготовлення вертепної зірки
10:54
На Закарпатті інженеру технагляду повідомили про підозру: громаді Перечина завдано майже пів мільйона гривень збитків
17:21
Мукачево вшанує пам’ять полеглого захисника Миколи Кияна
16:55
Бюджет під ялинку і традиційні урочистості: що відбувалось на святковому засіданні Закарпатської облради
16:32
На Закарпатті підбили підсумки реалізації регіонального плану із захисту прав ромської громади
16:11
На Закарпатті під час свят прогнозують до 20% зростання пасажиропотоку на кордоні
15:49
Закарпаття посилює міжнародну співпрацю: угорські партнери передадуть допомогу бригаді «Хижак»
15:26
Всі новини
Головне
Публікації
Бюджет під ялинку і традиційні урочистості: що відбувалось на святковому засіданні Закарпатської облради
16:32
На Закарпатті під час свят прогнозують до 20% зростання пасажиропотоку на кордоні
15:49
Закарпатська сноубордистка увійшла до топ-6 на етапі Кубка світу
11:27
В Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді відкрили виставку «Різдвяні ритми»
10:10
В етнографічному музеї Великих Берегів провели різдвяну майстерню
08:45
Всі Публікації
Фото
Відео
Неодмінним атрибутом на кухні кожної господині є сковорідка. Якою охайною не була б жінка і якою б досконалою не була сковорідка, зберегти посудину від нагару і жиру, що в’ївся, практично неможливо. Мас-медійний простір аж рясніє рекламою усіляких миючих засобів – були б гроші. Користувачі соцмереж поширюють прості народні методи чищення сковорідок. Таки можна дати ради цій злісній проблемі. А ось чи можна дати друге, і навіть третє-четверте життя палачіндошові (палачінтовці) – саме так закарпатці іменують цю річ побуту, – який перейшов у спадок від бабусі?! Так! Товста шуба нагару ззовні на металічній сковороді, зокрема, чавунній, «по зубах» навіть маленькій щітці-друтянці. Виготовляє їх 21-річний Григорій Гушул з села Рожнів Косівського району Івано-Франківської області. Хлопець дбає про закарпатських господинь, бо ж часто приїжджає зі своїм товаром на Срібну Землю. Познайомилась з майстром у селі Білки, що на Іршавщині, де 12 липня збував свій крам.