12:51 18.072016
Молодий іванофранківець дбає про закарпатських господинь
Життя
4984
Підписуйся на наш телеграм канал!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
ПідписатисяНовини
Відійшов у вічність відомий закарпатський митець
17:04
Відбулося чергове засідання Перечинської міської ради
16:28
Завдяки благодійній кампанії угорських суспільних ЗМІ було зібрано понад 430 мільйонів форинтів
16:11
Петро Береш про святого Губерта та 10-річчя освячення каплиці в Камʼяниці
15:57
В Ужгороді притягнули до відповідальності нетверезого водія
15:43
«Светр Орбана» продали за мільйони
15:17
У Воловці затримали сімейного насильника, який побив дружину та накинувся на поліцейських
14:43
На Закарпатті виявили шлях до Євросоюзу через неробочу газову трубу
14:33
Фахівець Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб взяв участь у семінарі щодо безпеки водопостачання
14:18
Закарпатська митниця закликає уникати черг на кордоні і користуватися іншими пунктами пропуску
14:04
Всі новини
Головне
Публікації
Поранив так, що кишки вилізли. Уродженець Маріуполя встромив ножа у мукачівця
11:02
БК «Ужгород-КЗ ДЮСШ» переміг і закріпився на вершині турнірної таблиці
15:08
2025 рік ужгородські «Карпати» завершили на третьому місці
12:26
Мелодія дому: історія творчої родини Тулюків із Мукачівщини
11:38
Разом із закарпатцями колядували представники різних куточків України
09:57
Всі Публікації
Фото
Відео
Неодмінним атрибутом на кухні кожної господині є сковорідка. Якою охайною не була б жінка і якою б досконалою не була сковорідка, зберегти посудину від нагару і жиру, що в’ївся, практично неможливо. Мас-медійний простір аж рясніє рекламою усіляких миючих засобів – були б гроші. Користувачі соцмереж поширюють прості народні методи чищення сковорідок. Таки можна дати ради цій злісній проблемі. А ось чи можна дати друге, і навіть третє-четверте життя палачіндошові (палачінтовці) – саме так закарпатці іменують цю річ побуту, – який перейшов у спадок від бабусі?! Так! Товста шуба нагару ззовні на металічній сковороді, зокрема, чавунній, «по зубах» навіть маленькій щітці-друтянці. Виготовляє їх 21-річний Григорій Гушул з села Рожнів Косівського району Івано-Франківської області. Хлопець дбає про закарпатських господинь, бо ж часто приїжджає зі своїм товаром на Срібну Землю. Познайомилась з майстром у селі Білки, що на Іршавщині, де 12 липня збував свій крам.