96361
22:24 15.122019

Угорські скаути привезли на Закарпаття Вифлеємський вогонь миру. ФОТО

Життя 6022

Чарівна традиція передання Вифлеємського вогню миру знову завітала на Закарпаття. У неділю, 15 грудня, «Закарпатська угорська асоціація скаутів» привезла благодатний вогонь у місто Чоп.

Урочистості відбулися у місцевій римо-католицькій церкві. На них завітали не тільки скаути із усього Закарпаття та інших міст України, але й поважні гості: Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, а також Консул генерального консульства Угорської республіки в Ужгороді Балаж Лопперт. 

З цієї нагоди скаути разом із активною молоддю римо-католицького та реформатського храмів Чопа підготували для всіх присутніх справжнє передріздвяне дійство. Адже Адвент –  це особливий час радісного приготування та очікування на прихід Спасителя.

Вифлеємський Вогонь Миру – прекрасна передріздвяна традиція, яку започаткували у 1986 році представники австрійської телерадіокомпанії ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей, а також усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути запалюють Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає багато кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру та злагоди, яке мандрує із заходу на схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

– Наші скаути привезли благодатний вогонь із Відня, – розповідає Георгіна Погоріляк, вожата ГО «Закарпатська угорська асоціація скаутів». – 

Загалом туди поїхало 18 закарпатських дітей. Вони були у Відні три дні. Брали участь у різних екскурсіях, заходах і  безпосередньо мали можливість долучитися до прекрасної традиції передачі Вифлеємського вогню миру. Наші діти також познайомилися із скаутами, які прибули до Відня із різних країн світу. Тож дуже цікаво провели час! 

Варто зазначити, що «Закарпатська угорська асоціація скаутів» заснована в 1992 році. Організація налічує понад 200 дітей, які об’єднані у 8 осередків, що діють у містах Мукачеві, Берегові, Виноградові, Чопі, Мукачівському та Виноградівському районах.

Гаслом табору скаутів є вислів: «Знову разом», адже скаути часто проводять спільні заходи, що мають просвітницький та духовний характер.

Загалом організація скаутів базується на трьох головних принципах: віри в Бога, любові до своєї родини та ближнього, патріотизму.

Тож Вифлеємський Вогонь Миру завдяки угорським скаутам потрапить у кожен куточок Закарпаття.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини