91923
19:22 29.092019

В УжНУ презентували освітні можливості у США

Життя 2767

Днями на запрошення відділу міжнародних зв’язків до Ужгородського національного університету завітала координаторка заходів консультативного центру мережі Education USA Неллі Петлик, котра розповіла про те, як стати студентом американських вишів. На презентації були присутні як зацікавлені студенти, так і викладачі УжНУ.

За даними офіційної сторінки, консультативний центр мережі EducationUSA у Києві входить до мережі більш ніж 450 центрів по всьому світу, що надають точну, об’єктивну і неупереджену інформацію про всі акредитовані американські вищі навчальні заклади у США та проводять консультації щодо вступу до коледжів та університетів у цій країні. Тобто вони дають найповнішу інформацію про вищу освіту у США (бакалаврські, магістерські та докторські програми, програми обміну тощо), адже співпрацюють з усіма акредитованими університетами Штатів.

Протягом заходу намагалися розібратися, що дає навчання за океаном та як підготуватися до вступу.

Спочатку обговорили мету й завдання навчання за кордоном, розглянули специфіку навчального процесу. До прикладу, з’ясувалося, що в Америці немає чогось на зразок міністерства освіти, немає національних загальнообов’язкових екзаменів на кшталт ЗНО. Важливу роль відіграє і те, в якому штаті навчатимешся, де є більше можливостей для практичної реалізації своїх знань.

До вступу у заклади вищої освіти США готуватися потрібно заздалегіть, процес вибору може тривати понад рік.

Загалом можна виокремити 5 пріоритетних напрямків у виборі університету:

  • тип закладу освіти (державний / приватний) ;
  • розташування, вартість та тривалість навчання;
  • наявні програми та вимоги до вступу;
  • підготовка до міжнародного тесту, що підтверджує знання мови;
  • фінансова допомога.

Останній пункт дуже важливий, оскільки і навчання, і проживання за океаном є недешевим. Тому варто брати участь у різноманітних степендіяльних програмах, котрі можуть покрити або всі витрати, або їх частину. Найвідомішими нині є Fulbright program та World wide studies program.

Більше можна дізнатися безпосередньо у консультативному центрі мережі EducationUSA у Києві. Тут безкоштовно проінформують про всі особливості вступної кампанії.

Також є можливість завітати на Виставку вищої освіти в США, яка цьогоріч відбудеться 2 листопада в Києві. Це найбільший захід з участю американських університетів та коледжів в Україні, що організовується мережею Education USA за підтримки Посольства США в Україні. Тут усі охочі зможуть поспілкуватися з представниками 12 закладів вищої освіти Сполучених Штатів, а також дізнатися про можливості академічної мобільності від Державного Департаменту США.

Більше про освіту у США – на офіційній сторінці EducationUSА Україна.

Гичка Галина, Медіацентр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини