78222
18:05 21.032019

У Підвиноградові провели шкільний ярмарок кар’єри

Життя 9824

«Освіта, робота, перспектива» – саме під таким гаслом 20 березня 2019 року пройшов Ярмарок кар’єри у Підвиноградівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, який організувала Виноградівська районна філія Закарпатського обласного центру зайнятості. Захід проведено з метою привернення уваги учнівської молоді до перспективних професій на ринку праці області, допомогти їй самовизначитися з майбутньою професією. Незайнятим громадянам, які шукають роботу, надали інформацію про можливість проходження професійного навчання, підготовки та перепідготовки чи підвищення кваліфікації.

У заході взяли участь учні 9-11-х класів Олешницької ЗОШ І-ІІІ ст., Матіївської ЗОШ І-ІІ ст., Новосільської ЗОШ І-ІІ ст., Підвиноградівської ЗОШ І-ІІІ ст., Фанчиківської ЗОШ І-ІІІ ст., учні ВПУ №34 м. Виноградів, студенти Виноградівського державного коледжу Мукачівського державного університету, безробітні особи та незайняте населення ромської національної меншини.

Участь у Ярмарку кар’єри взяла також заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач. Виступаючи перед присутніми, вона подякувала організаторам та зазначила: «Надзвичайно важливо, що Ярмарок проводиться безпосередньо в сільській школі. Це дало змогу залучити до участі не тільки учнів шкіл з навколишніх сіл, а й жителів села які бажають знайти собі роботу». Також побажала присутнім використати даний захід для отримання для себе корисно-пізновальної інформації.

На Ярмарку презентувати своє підприємство та наявні актуальні вакансії змогли: ТОВ “Джентерм Україна”, ПРАТ “Гроно-Текс”, ТОВ “Платі Юкрейн Лімітед”, ТОВ “Мірам”, ТОВ “Ортекс-ЛТД”, ТОВ “Райдуга”, Окремий регіональний центр укомплектування в Закарпатській області Державної прикордонної служби України, Виноградівський районний комісаріат, пожежна команда с. Підвиноградів, Виноградівський підрозділ Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, Департамент патрульної поліції України, Виноградівська державна нотаріальна контора та Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги.

Про можливість отримання ґрунтовної профтехнічної та вищої освіти розповіли представники Ужгородського національного університету, Мукачівського державного університету, Виноградівського державного коледжу МДУ, Вищого професійного училища №34 м. Виноградів.

Особливістю даного заходу було і те, що з метою інтеграції в сучасне суспільство ромів, які компактно проживають у районі, стало також покращення співпраці з представниками даної національної меншини. Тому запрошеними гостями стали представники Ромського центру безоплатної правової допомоги на чолі з Давидом Богаром. У своєму виступі він зазначив важливість таких заходів для національних меншин, адже роми у такий спосіб безпосередньо мають можливість поспілкуватись з потенційними роботодавцями, дізнатись про змогу отримання як професійно-технічної, так і вищої освіти.

Захід запам’ятався майстер-класами, які презентували вищеперераховані роботодавці, бо вони наочно показали його учасникам важливість роботи кожної установи та організації, довели потрібність навчання та працевлаштування в Україні, повідомила “Карпатському об’єктиву” Закарпатська обласна служба зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини