57846
15:03 11.062018

У Хусті пройшла велелюдна хода на підтримку традиційної сім`ї

Життя 7979

Хуст став третім містом області після Ужгорода й Мукачева, де люди різних конфесій, віку, професій та вподобань згуртувалися заради підтримки традиційних християнських цінностей. До мирної ходи приєднувалися цілими сім`ями, адже акція проходила під гаслами “Разом – за сім’ю”, “Здорова родина – щаслива країна”, “Тато, мама, дитина – здорова Україна”, “Україна – християнська країна”.

Хустяни пройшли центральними вулицями міста від майдану Незалежності до Хустської міської ради, де до них звернулися священнослужителі різних конфесій, закликаючи берегти традиційну сім`ю, виховувати в християнському дусі дітей, не піддаючися так званим модним демократичним ноу-хау, адже, як каже Біблія: “сім’я – це Богом створений союз чоловіка та жінки, який є найважливішою інституцією суспільства і церкви”. Так, цього дня до об`єднаної громади звернулися пастор української євангельської церкви “Свобода” Віталій Маринець, настоятель греко-католицького храму Господнього Преображення о.Володимир Бабич, пастор церкви ЄХБ “Істина” В`ячеслав Недзельський, пастор баптистської церкви Анатолій Плукчі, настоятель реформатського костелу Елемир Дейнеш та парох римо-католицького храму св. Анни та Йоакима о. Олександр Сулінчак.

“Сьогоднішній захід – міжконфесійну ходу на підтримку традиційних цінностей – ініціював пастор Анатолій Плукчі, ідею радо підтримали інші священнослужителі міських церков та громади. Подяка Богу, що всі гарно відгукнулися незалежно від деномінації, адже ми всі скеровані однією метою – заявити, що ми – за традиційну, Богом встановлену сім`ю”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” пастор української євангельської церкви “Свобода” Віталій Маринець.

До слова, подібна хода в місті над Тисою пройшла вперше. І до неї долучилися не тільки містяни, але й жителі сусідніх сіл.

“Коли дізналася про проведення ходи, то вирішила обов`язково долучитися. Навіть взяла онуків, адже саме за них найбільше хвилююся, щоб у цей складний час не загубилися. Чесно кажучи, інколи навіть страшно вмикати телебачення. Здається, уже звідусіль нам нав’язують чужі цінності”, – ділиться вишківчанка Наталія Фегер.

У свою чергу священнослужителі, які долучилися до ходи, зауважили, що акція – це їхнє звернення до влади, законодавчого органу, депутатів Верховної Ради, міністрів, Президента зберегти норму Конституції, де йдеться про визначення шлюбу, сім`ї як союзу чоловіка і жінки.

“Через гендерну політику у нашій країні впроваджуються цінності, які суперечать навчанню Святого Письма, що каже: сім`я – це Богом створений союз, це чоловік і жінка, а у Богом благословенного подружжя народжується плід їхньої любові – діти.

У наш час хочуть зробити так, щоб людина сама вибирала стать, батьків, комплектувала родину, але це демократичне ноу-хау насправді не має нічого спільного з цінностями й історією нашої держави. Тому ми всі християнські деномінації повинні стати твердо на захист християнської сім`ї”, – зауважив о. Володимир Бабич.

Завершилася міжконфесійна хода на підтримку традиційної сім`ї спільним виконанням “Многая літа”.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Що скажуть інші? Закарпатська психологиня пояснила, чому не варто жити шаблонами
12:08
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
Всі новини