47664
22:07 12.012018

У Хусті відкрилася спільна виставка відомих митців краю

Життя 2454

12 січня у Хустській міській картинній галереї відбулося відкриття спільної виставки шістьох талановитих митців Закарпаття. Хустяни Сергій Галай, Олександр Певсе, Віктор Чепинець, Орест Цюпко, велятинець Іван Дем`ян та художник із Виноградова Олександр Шандор зібралися разом, аби представити краянам свої пленерні доробки. Експозиція презентує усе розмаїття стилів, напрямків та технік творчої палітри авторів, однак ця різноплановість і робить її ще цікавішою для глядача.

IMG_3174

“Ми часто їздимо як на українські, так і на міжнародні пленери. На жаль, рідко випадає нагода познайомити громадськість із доробками, створеними під час цих з`їздів. Тому й вирішили зробити хустянам та гостям міста подарунок на зимові свята – презентувати творчі результати пленерів”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” учасник виставки, директор картинної галереї Орест Цюпко.

Загалом експозиція складається з-понад півсотні робіт, зроблених за останні 2 роки. Окрім полотен, представлені й скульптури митця з хустського Велятина Івана Дем`яна. П`ять робіт презентував на виставці ще один давній друг хустян та активний учасник арт-подій міста над Тисою – відомий виногадівський митець Олександр Шандор.

“Одні з кращих робіт створюються на пленерах, бо саме на природі творячи, відчуваєш колосальний приплив енергії. Тому митці вкладають в пленерні роботи, як то кажуть, всю душу. Особисто мене найбільше надихають Карпати. І я дуже вдячний за нагоду презентувати свої полотна широкому загалу. Загалом у Хусті надзвичайно потужне художнє життя, тут проводяться навіть міжнародні пленери, і це надзвичайно радує, що люди цінують і люблять мистецтво”, – поділився художник Олександр Шандор.

Привітати митців із відкриттям експозиції прийшли друзі та родичі, поціновувачі мистецтва, зокрема теплими словами привітали винуватців арт-події начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, фотокореспондент Василь Деяк та інші.

“Усі представлені твори випромінюють потужну енергію позитиву. Адже у сучасному світі, переповненому складними подіями, залишається не так багато місця для приємних емоцій. Саме тому складається враження, що головною метою виставки є бажання відсторонитися від усіх негараздів та, хоча б на деякий час перенестись у прекрасний світ творчості, мистецтва і краси. Сподіваюся, цього року у Хусті вдасться заснувати премію імені відомого живописця, народного художника України Юрія Герца, на яку заслуговує кожен із цих митців”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” фотомитець Василь Деяк.

Триватиме виставка до лютого.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах