46592
17:00 18.122017

Різдвяний ярмарок відгуляли у Берегові

Життя 4766

16–17 грудня берегівчани та гості міста мали можливість відвідати так званий адвентський, тобто різдвяний ярмарок. Традиційно він розташувався на площі ім. Лайоша Кошута, а організаторами виступили ГО «ТУКЗ – КМКС» та Закарпатська угорська туристична рада.

Sequence 05.00_05_16_17.Still012 копия

Хоча під час першого дня ярмарку погодні умови залишали бажати кращого, перед урочистою сценою зібралося чимало люду. Іштван Торжа, консул Консульства Угорщини в м. Берегові, відкрив святковий захід: «Ми всі знаємо, що значить слово «адвент» – це прихід. У цей час усі християни західного обряду чекають на прихід Ісуса Христа. Протягом адвенту ми маємо можливість задуматися про ті справи, які зробили протягом року, духовно очиститися та підготуватися до настання свята любові – Різдва».

Пан Торжа також зауважив, що в цей період дітки чекають на подарунки, але є родини, які не можуть собі цього дозволити. Відтак подякував уряду Угорщини за його допомогу всім нужденним не тільки на території власної держави, а й за її межами, повсюди, де проживають угорськомовні громади.

Золтан Бабяк, міський голова, привітав присутніх з наступаючими святами й зауважив: «Наразі на Берегівщині спостерігається значне підвищення рівня води в річках, що спричиняє паводкові ситуації. Це значною мірою може вплинути на святковий настрій закарпатців. Сподіваюся, ті громадяни, які все-таки відвідають ярмарок, зможуть добре відпочити та насолодитися святкуванням».

Голова брегівської районної ради Йосип Шін зазначив, що адвент невдовзі закінчиться, тож усі готуються до святкування благословенного Різдва.

«Це час роздумів та душевного спокою і, звісно, подарунків. У таке світле свято сім’ї збираються разом, багато закарпатців приїжджають з-за кордону, щоб побути в родинному колі та набратися сил на наступний рік», – розповів Йосип Шін.

Культурна програма свята була вкрай насиченою. Крім конкурсу на кращий вертеп, який провели вже у 23-й раз, гостям запропонували виступи музичних і танцювальних колективів області. У численних палатках можна було також скуштувати традиційні страви закарпатської й угорської кухні, придбати вироби бджільництва, різні сири та вина.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини