36331
10:21 10.072017

Ужгород полонили наречені

Життя 3776

Вчора,9 липня, відбувся 8-ий Парад Наречених. Дійство, яке протягом цілого року чекало декілька десятків дівчат.

IMG_3518

Зірковим гостем став (ще й по сьогоднішній день) холостяк 6 сезону популярного телешоу «Холостяк». Грузинський шарм, відкритість та європейська сучасність – це риси, які притаманні цьому мужчині. Під час спілкування стає зрозумілим, що в першу чергу він цінує доброту, людяність та щирість – найважливіші якості, якими має володіти його майбутня дружина.

Тож у липневу неділю, напередодні конкурсу, та й власне, самого «Параду Наречених», він спілкувався із своїми шанувальницями в  історико-культурному центрі «Совине гніздо». Іраклі Макацарія є й продюсером та працює в кіноіндустрії Грузії, бере участь у різноманітних проектах, таких, до прикладу, як «Танці з зірками».

Зірковий холостяк розповів, що для нього найважливішою метою в житті на даний період є створення родини. «Ідеальну дружину я не шукаю, адже вважаю, що нічого ідеального, крім Бога, не існує. Життя у шлюбі – це кропітка робота та щоденне налагодження спільних відносин, побуту. Але знаю напевне, що хочу принаймні трьох дітей і перша хай би була дівчинка». Гість також розповів про свої продюсерські плани, до яких увійде повторне відвідання Закарпаття, в тому числі накопичення необхідного фото та відео матеріалу для його проектів й запросив до співпраці професійні танцювальні колективи та самостійних танцорів тощо. Іраклі вперше, за його словами, поділився планами про створення авторського проекту, над яким працюватиме його команда. Іраклі щиро підписував та роздавав своїм шанувальницям фото із своїм зображенням, на якому він із парасолькою. Сергій Денисенко, модератор зустрічі, співорганізатор Закарпатського Параду Наречених пожартував: «Іраклі на фото із парасолькою обрано тому, щоб це стало оберегом від дощу».

Після жвавого спілкування відбувся, власне, сам конкурс Наречених. У ньому взяло участь понад 50 претенденток на приз. Цього року це є відвідання туристичного відпочинкового комплексу «Воєводино» з повним спектром послуг для щасливої переможниці та її пари. Журі обирало переможниць у десяти номінаціях. Ось декілька з них: найгарніша сукня, найкреативніша сукня, найгарніший букет, зачіска і так далі. До слова, у номінації найгарніша сукня взяли участь конкурсантки, які, можливо, не зовсім зрозуміли, що за основу вважалася класична сукня, тому деякі члени журі були, м’яко кажучи, здивовані.

Своєю десь недоречною екстравагантністю вразили дівчата з Мукачева, та, у той самий момент слід зазначити креативність перукаря.

Загалом було зрозуміло, що класика та скромність нареченої починає виходити з моди…

Гучною автоколоною по місту над Ужем проїхав кортеж весільних авто на чолі з білим лімузином. Для містян це стало несподіванкою, на яку можна було побачити найрізноманітніші реакції.

Потім пішою ходою дівчата на підборах та у весільних сукнях рушили з площі Петефі в ужгородський замок, де й відбувалася святкова програма.  Заповнене людьми замкове подвір’я  нагадувало одне велике весілля, де сотні дівчат полюють на одного «холостяка». Святковий настрій підсилювався шикарними фотозонами, сердечками та купідонами, які визирали з-за гілок дерев, живими людьми-статуями, повітряними кульками та п’янким подихом кохання. Гостей розважала «Корпорація друзів», показовий виступ лицарів, неймовірний та гарячий виступ театру вогню «Fire Life» та, звісно, променад наречених. Кращої локації годі й придумовувати!

Та слід зазначити родзинку вечора, де не очікувано один із лицарів зробив пропозицію руки і серця своїй дівчині. Вікторія, яка під час автопараду їхала у лімузині, бачила свого коханого і розчаровано сказала: «Він поїхав у іншу сторону і не бачив мене таку гарну в такій крутій машині». Тоді вона ще не знала, що на неї чекає…

Не обійшлося й без рекорду. Цьогоріч організатори поставили рекорд, пов’язаний із весільною народною традицією…Наречені танцювали з усіма бажаючими танець молодої – «шоровий танець», та, звісно, за гроші. Їх складали в одну велетенську керамічну тарілку вагою у 70 кілограм. Наприкінці танцю гроші зібрали, а сам виріб розбили об замкову стіну. За традицією кожна незаміжня дівчина мала взяти шматок «черепля» собі. Кошти, що зібрали під час танцю з молодими, так як і сума, виручена від аукціону «За каву з Іраклі», піде на благодійну справу – допомогу ужгородській дитячій лікарні. Тож до 2 тисяч 100 гривень докладеться ще певна сума, про яку дізнаємося згодом.

Після цього дівчата в шлюбних платтях, також за весільною традицією, кидали свої букети у натовп і разом з Іраклі Макацарія відправилися в один із нічних клубів Ужгорода.

Традиція Закарпатського Параду Наречених в Ужгороді продовжується й з кожним роком стає все цікавішою.

Софія ПЕКАРОВИЧ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах