33510
18:49 28.052017

На літні канікули в Ужгороді діятимуть пришкільні табори та мовні школи

Життя 9408

Рішенням сесії Ужгородської міської ради затверджено Програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2017–2019 роки, що передбачає організацію пришкільних таборів і мовних шкіл. Уже незабаром, від 29 травня до 16 червня, в Ужгороді діятимуть і пришкільні літні табори відпочинку з денним перебуванням, і мовні школи, де працюватимуть учителі спеціалізованих навчальних закладів із вивчення іноземних мов.

dinamicaspresentacion

Як повідомила начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, такі табори будуть діяти на базі спеціалізованих шкіл № 3 (для 90 дітей) і № 5 (210 дітей), загальноосвітніх шкіл І–ІІІ ст. № 6 (120 дітей) і № 19 (180 дітей), багатопрофільного ліцею «Інтелект» (150 дітей) і ліцею «Лідер» (180 дітей).

«Хочу сказати, що ми в роботі таборів трохи обмежені закладами, бо цього року державна підсумкова атестація проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Крім того, ми повинні забезпечити персоналом пункти тестування – тому обмежені в кількості працівників у таборах», – зауважила Оксана Бабунич.

Навчальні заклади Ужгорода закріплені за конкретними таборами. Зокрема: СШ № 3 – ЗОШ № 1, СЗОШ № 4, Лінгвістична гімназія; СШ № 5 – НВК «Веселка», НВК «Престиж», ЗОШ № 15, НВК «Економічний ліцей»; ЗОШ № 6 – НВК «Пролісок», ЗОШ № 12, ЗОШ № 16; ЗОШ № 19 – ЗОШ № 8, Класична гімназія, НВК «Первоцвіт», НВК ЗОШ І ст. – угорськомовна гімназія; БПЛ «Інтелект» – ЗОШ № 10 ім. Ґабора Дойки, ЗОШ № 7, ЗОШ № 13; ліцей «Лідер» – НВК «Гармонія», СЗОШ № 2, ЗОШ № 14, НВК «Ялинка». Якщо дитина хоче відвідувати інший табір, слід звертатися до керівника навчального закладу, бо заявки формуються саме там.

У програмі таборів передбачені екскурсії, перегляди кінофільмів, зустрічі з цікавими особистостями тощо. У ліцеї «Лідер» функціонує басейн – згідно з графіком тут можуть плавати й діти з інших пришкільних таборів.

Програмою затверджено грошову норму для харчування на одну дитину, що становить 30 гривень. Коштом міської ради покриваються витрати на харчування дітей і на оплату праці педагогів.

ЛІТНІ МОВНІ ШКОЛИ

В Ужгороді діятимуть літні мовні школи на базі Класичної гімназії, Лінгвістичної гімназії, шкіл №№ 1, 2, 3, 5, 7, 10, 11, 12, 15, 16, 20 і НВК «Ялинка». У мовних таборах, які щодня працюватимуть близько 4 годин, харчування Програмою не передбачене.

Кожен із перелічених закладів укомплектовує групи з 12-15 дітей для мовної практики. До прикладу, Лінгвістична гімназія матиме групи з англійською та німецькою мовами, школа № 5 – зі французькою, № 10 – з угорською.

У перебуванні школярів у таборах зацікавлені насамперед батьки, адже там діти будуть під наглядом, зможуть із користю провести час.

За словами начальниці управління освіти, табори будуть забезпечені всім необхідним, зокрема спортінвентарем і медикаментами. Заходи, які проводитимуть, – ігри, змагання, конкурси – визначає керівник закладу.

ПУТІВКИ В ОЗДОРОВЧІ ТАБОРИ

В Ужгороді оздоровчих таборів немає, тож на решту грошей, виділених на Програму відпочинку й оздоровлення дітей, управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді закупить путівки в такі табори на території Закарпатської області. Путівки в оздоровчі табори передбачені для дітей з багатодітних сімей, а також тих, які перебувають під опікою чи позбавлені батьківського піклування.

Юлія МЕДЮХ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах