24238
12:06 24.012017

Закарпатські лісівники презентували новий бойовий костюм

Життя 2910

 Лісівники Закарпаття представили нові зразки уніформи працівників лісової охорони, інженерів та інших працівників держлісгоспів – моделі светрів, курток, штанів, головних уборів, а також взуття (високі берци), що не промокають у важких лісівничих і мисливських умовах.

16298877_1197168403729792_8536581276087354653_n

Над нинішньою формою лісівників працювали провідні дизайнери і модельєри краю. Головна вимога – функціональність. Виготовлення нової форми зайняло декілька місяців. Над ескізами працювали фахівці Виноградівщини. Проводилися опитування працівників лісових і мисливських господарств, повідомляє «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Колегія директорів і керівництво лісового та мисливського господарства Закарпаття, розглянувши запропоновані вітчизняними розробниками одягу варіанти лісової форми, вибрали колір, конструкцію і матеріали. Всі предмети нової форми одягу запатентовані і відповідають європейським стандартам FSC.

Для вивчення експлуатаційних характеристик експериментальних зразків були виготовлені дослідні партії перспективної польової форми одягу. У них застосовані кращі, європейського рівня, текстильні матеріали, в тому числі європейського виробництва.

Відмінності нової форми від колишнього варіанта істотні. На сорочках і куртках тепер немає накладних кишень без гудзиків, вони були нефункціональні – лісівники все одно в них нічого не носили. Натомість – кармани на замочках «блискавках». Куртки стали на декілька сантиментів коротшими. Берци стали вищими і теплішими, адже всередині – закарпатська овчина. А ще вони не промокають під час дощу.

У камуфляжах використані тканини з застосуванням мембранних матеріалів і легких синтетичних утеплювачів. І забарвлення камуфляжу буде іншим, щоб відрізнити справжнього лісівника від військових. Колір тепер буде світло-зеленим з золотими нашивками.

Тканина камуфльованих костюмів виготовлена із застосуванням нанотехнологій. Широко використані легкі якісні суконні, камвольні і сумішеві тканини, що володіють високими гігієнічними властивостями, підвищеним опором до стертості.

Нова форма передбачає, зокрема, головні убори (шапки на різні пори року – літні кепі та утеплені шапки), куртки, напівкомбінезон зимовий, штани, джемпер і светр-гольф. Перехід на носіння нової форми одягу планується здійснити поетапно, до кінця 2017 року

Заступник начальника Закарпатського ОУЛМГ Василь Кий розповідає: «У зв’язку з необхідністю забезпечення лісівників Закарпатської області нової однакової форми, ми вирішили й оновити її вигляд. Це перша форма, яка зроблена в Закарпатті. Зараз дуже важливо, щоб пересічний громадянин, глянувши на провідного інженера-лісника, розумів, що перед ним справжній страж лісових угідь, без страху і докору. Наскільки важлива краса і естетична досконалість? Часи лицарів, на жаль, минули – зараз, кажуть, головне функціональність. Обирали ми її разом і, при пошитті враховували побажання більшості. Перехід на носіння нової форми одягу планується здійснити поетапно, до кінця 2017 року. Нову форму кожен лісгосп закуповує окремо за власні кошти. Тячівські лісівники уже оновили свій гардероб. На черзі інші лісгоспівці», – сказав він.

16114564_1197032633743369_4873450176679770155_n

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Що скажуть інші? Закарпатська психологиня пояснила, чому не варто жити шаблонами
12:08
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
Всі новини