18207
11:42 25.102016

У Сімері на Перечинщині молодь нищить автобусні зупинки

Життя 6858

Біля Перечинського професійного ліцею є дві автобусні зупинки. Металічні конструкції накриті шифером, він у дірках. Пасажирам, які чекають автобус у напрямку Перечина чи на Тур’ю, Свалявщину, в негоду нема де сховатися. Це початок села Сімер, яке є воротами Турянської долини.

1

Голова Сімерської сільської ради Володимир Бугай у телефонній розмові з кореспондентом «Карпатського об’єктива» сказав, що автобусні зупинки нищить молодь, яка гуляє вночі та йде з дискотеки.

– Знаєте, яка тепер молодь: доброє діло зробити не можуть, а шкоду – так, бо енергія є, то кудись її треба дівати. Молоді люди вважають, що зробити біду – це круто. Що їм взяти камінь і розбити шифер?! – коментує ситуацію Володимир Володимирович.

Пан голова зауважив, що автобусні зупинки є власністю «Закарпатавтодору». Ця організація і повинна їх утримувати, ремонтувати, але у них, як завжди одна відповідь: на такі потреби нема грошей.

– Якщо об’єкт не є у власності громади, то ми не можемо виділяти кошти з місцевого бюджету на його ремонт, – пояснює очільник села. – Понищену зупинку в центрі села ми відремонтували своїми силами, прикрили жерстю, аби пасажири мали де сховатися від дощу, снігу чи палючого сонця. Завдяки спільній ініціативі та усній домовленості лагодити автобусні зупинки на початку села взявся Перечинський держлісгосп, який сусідує з ліцеєм. У понеділок, 24 жовтня, хлопці зробили дерев’яні обрешітки зупинок, одну накрили жерстю. Другу накриють шифером. Спільно шукаємо можливість придбати шифер, треба 6 листів. Один лист коштує 200 гривень.

Тетяна Грицищук, фото автора

Фото автобусних зупинок зроблено 21 жовтня о 9.30.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах