151617
16:48 29.082023

90% закладів освіти Закарпаття розпочнуть новий навчальний рік офлайн

Життя 3603

1 вересня до шкіл Закарпаття піде 12 тис 900 першачків. Загалом у навчальних закладах краю освіту цього року здобуватимуть близько 170 тисяч учнів, майже 4,7 з них – внутрішньо переміщені особи.

Про це під час брифінгу щодо початку нового навчального року йшлося в Закарпатській ОВА.

Близько 90% закладів освіти Закарпаття розпочнуть новий навчальний рік офлайн, решта – в змішаному форматі.

– У 511 закладах освіти області навчальний процес стартує офлайн, ще в 66 – у змішаному форматі. Рішення про форму навчання приймають їхні засновники, – повідомив на брифінгу заступник голови Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк. – Що стосується готовності навчальних закладів, то їхній стан перевірила спеціальна комісія до складу якої входили фахівці обласних ГУ ДСНС, Держпродспоживслужби, Нацполіції та інші.Усі заклади освіти області забезпечені укриттями й бомбосховищами або мають такі захисні споруди в безпосередній близькості. Основні недоліки, які були зафіксовані: відсутність в укриттях вогнегасників, медикаментів чи аптечок, запасів питної води тощо. Усі ці недопрацювання вони повинні усунути до 1 вересня. Тоді можемо розпочати навчальний процес.

У свою чергу Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА зауважила, що в умовах війни вкрай важливо дбати про своє ментальне здоров’я та розвивати стресостійкість, вміння долати тривожність. Саме тому перший урок у 2023/2024 навчальному році для учнів усіх класів проведуть на тему «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!».

З-поміж іншого очільниця департаменту освіту наголосила на тому, що у пріоритеті залишається впровадження стратегії регіонального розвитку харчування, адже цей напрямок не менш важливий ніж безпечне середовище. Ще один ключовий аспект – це створення безбар’єрного простору: в регіоні розширюють мережу закладів дошкільної та середньої освіти, де можуть навчатися діти з певними нозологіями.

Одним із пріоритетних питань також є розширення навчальної бази, а саме – будівництво нових шкіл та закладів освіти на Закарпатті.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах