151203
08:52 20.082023

На Закарпатті відкрили четвертий підрозділ поліції з автоматизованою системою фіксації дій «Custody Records»

Життя 5059

Цього разу — В Ужгородському районному відділі поліції ГУНП у Закарпатській області. Це вже четверта у області система, що базується у поліцейському підрозділі Закарпаття. Раніше такі офіси відкрили в Іршаві, Тячеві та Хусті.

«Поступово рухаємося до цивілізованої правоохоронної європейської системи. Такі офіси мають з’явитися з часом у всіх районах області й України. І це — правильний шлях. Адже перебуваючи у рамках робочих поїздок у країнах ЄС, куди ми зараз інтегруємося, бачив, як подібні системи працюють і дозволяють максимально об’ֹєктивно вести справи від затримання до завершення опитування підозрюваних», — прокоментував подію голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. Він також подарував оновленому відділку потужний електрогенератор, який у разі аварійних відключень може забезпечити безперебійне електропостачання будівлі.

У ході презентації в Ужгородському райвідділі було змодельовано ситуацію із затриманим у місті агресивним чоловіком з собакою, який, умовно, чіплявся до людей та хуліганив. Присутнім показали увесь процес, від його доправлення до відділку, до взяття пояснень. Увесь процес фіксувався на натільні камери поліцейських, що унеможливлює будь-які маніпуляції з боку обох сторін.

У відкритті офісу також взяли участь голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, керівник ГУНП у Закарпатській області Ярослав Колесник, представники Ужгородської міськради та Ужгородського міськрайонного суду та правозахисники.

Це — четвертий із шести таких проєктів, які заплановано втілити на Закарпатті.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах