130632
21:21 1.062022

Вихованцям Свалявського будинку дитини передали допомогу в рамках «Hungary helps». Фото, відео

Життя 9268

1 червня до обласного будинку дитини, що у місті Свалява, привезли продукти харчування, вітаміни та засоби гігієни для юних вихованців закладу. Такий подарунок став символічним, адже припав саме на відзначення Дня захисту дітей.

З почесною місією до обласного будинку дитини навідалися консули дипломатичної установи Угорщини в Ужгороді – Ференц Папп та Александра Чізмадіа. Зазначимо, що Генеральне консульство Угорщини вже далеко не вперше підтримує заклад і завжди відгукується на прохання допомогти.

Карітас Святого Мартина римо-католицької церкви теж активно долучається до підтримки закладу. Нещодавно відбувся благодійний концерт, який організували на підтримку вихованців обласного будинку дитини. Так, 50 % вартості квитків було передано на розвиток закладу.

Наразі у обласному будинку дитини проживає близько 100 дітей віком від трьох місяців до 7 років. Склалося так, що Свалявський обласний будинок дитини теж прийняв до себе вимушених переселенців – 34 дитини, яких теж рятували від військових дій, чим вкотре підтвердив – чужих дітей не буває.

Гостей у закладі чекали з нетерпінням та розпростертими обіймами, адже дітлахи підготували сюрприз – чудові виступи, які старанно готували разом зі своїми вихователями. Володимир Бейреш, в.о. директора закладу, подякував юним артистам за чудовий виступ, адже вони вкотре перевершили себе, та вихователям, які доклали чимало зусиль до підготовки – це тижні і місяці роботи: «Кожен з наших вихованців має талант, який варто відшукати та розвивати».

Крім того, пан Володимир зазначив, що це вперше, коли свято разом з ними відзначають вихованці іншого будинку дитини зі Сходу України.: «Зараз слова про те, що кожна дитина потребує захисту сприймаються зовсім інакше і тільки від нас дорослих залежить те, наскільки наша малеча буде захищеною від жахіть війни. Бажаю всім мирного неба, а нашим вихованцям – знайти люблячу родину!»

У свою чергу, Александра Чізмадіа, теж висловила захоплення від таланту дітей, адже гарні танці виконували діти 2-3 років і свідомо отримали задоволення від виступу та овацій на свою честь.

 «З великою любов’ю та від імені всіх наших колег з Генерального консульства Угорщини в Ужгороді вітаємо з Днем захисту дітей та бажаємо всім гарного свята. Діти – наше майбутнє, вони змінюють наші сірі будні на барвисті, роблять нас сильнішими. Насолодившись чудовими танцями та співами вихованців дитячого будинку можу з упевненістю сказати – вони заслуговують на весь запас шоколаду, який ми привезли!», – додала пані консул.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах