127585
14:33 12.042022

Міністерство сільського господарства Угорщини допомагає закарпатським аграріям

Життя 3669

Міністерство сільського господарства Угорщини передає закарпатським фермерам, які через війну опинилися в скрутній ситуації, насіння кукурудзи, соняшнику, а також картоплю на загальну суму 20 мільйонів форинтів. Про це в понеділок заявив міністр Іштван Надь, поінформували у відомстві.

Міністр звернув увагу на те, що російсько-українська війна є серйозним викликом для сільського господарства. Згідно з повідомленням, багато аграріїв Закарпаття, навіть якщо хочуть обробляти свої землі, не можуть садити та сіяти, адже через труднощі з поставками, викликаними війною, на місці немає можливості отримати достатню кількість посадкового матеріалу. «З початку збройного конфлікту міністерство сільського господарства Угорщини та угорські фермери допомагають сільгоспвиробникам, які опинилися в скруті, кількома способами. Фермери Закарпаття й надалі можуть розраховувати на підтримку Угорщини», – додав Іштван Надь.

Він заявив, що міністерство сільського господарства Угорщини безкоштовно надасть 10 000 кг насіння кукурудзи, 500 кг насіння соняшнику та 3 000 бульб картоплі, щоб допомогти фермерам Закарпаття, які через війну та труднощі з поставками не можуть придбати достатню кількість посівного матеріалу й засадити та засіяти свої землі.

Насіння буде доставлене в область за кілька днів, адже кукурудза, соняшник і картопля повинні якомога швидше потрапити в ґрунт, підкреслив міністр.

Іштван Надь повідомив, що до підтримки українського сільського господарства долучаються й транснаціональні компанії – учасники Асоціації захисту рослин, а члени Угорської асоціації представників інноваційних ветеринарних фармацевтичних виробників надають ветеринарні засоби.

Пан Надь нагадав, що раніше Єврокомісар із питань сільського господарства Януш Войцеховський та Уповноважений з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич звернулися до міністрів сільського господарства країн – членів ЄС з проханням допомогти Україні сільськогосподарською сировиною, насінням, добривами, ветеринарними засобами.

Міністр підкреслив, що підтримка сектору продовольчої безпеки та посилення стійкості продовольчої системи є особливо важливими в нинішній ситуації.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах