110284
16:14 15.022021

З грудня 2020 року поліція Закарпаття склала 4 тисячі протоколів за порушення правил карантину

Життя 2610

На Закарпатті збільшилася кількість хворих на COVID-19. Також майже вдвічі збільшилася кількість тестувань. Про це під час брифінгу розповів Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА.

Загалом з початку пандемії у 35123 закарпатців встановлено діагноз COVID-19, із яких – 2591 медики та 1776 діти. За минулу добу у 113 осіб підтверджено коронавірус методом ПЛР.

Наразі 17 закладів охорони здоров’я Закарпатської області лікують хворих на COVID-1. Загалом у цих лікарнях виділено 1885 ліжок для хворих на COVID-19. Відсоток ліжок забезпечених киснем – 70,9 %. Відсоток завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підозрілим/підтвердженим випадком COVID-19 – 60 %

– Вражає те, який великий відсоток людей під час тестування не хоче вказувати своє місце роботи. Тому ми будемо задіювати всі сили, разом із поліцією розробляємо відповідний протокол, аби виправити цю ситуацію. Адже вона напряму впливає на рівень захворювання в області. Епідеміологи звертаються до наших громадян, особливо якщо вони працюють у великих колективах (бюджетних, органах виконавчої влади, закладах освіти тощо), а ці люди не хочуть надавати достовірну інформацію. Відтак, ми не можемо локалізувати хворобу. А це означає, що хворі далі перебувають у громадських місцях, наражаючи інших на небезпеку. Нам потрібно повернутися до жорстких карантинних заходів. Зокрема, перевести храми усіх релігійних конфесій на онлайн-богослужіння, повернутися до дистанційного навчання. Адже якщо діти хворіють безсимптомно, то вчителі та вихователі переносять хворобу важко, – зазначив Шинкарюк.

За словами Романа Уса, заступника начальника ГУНП у Закарпатській області, з березня 2020 року по сьогоднішній день працівники поліції склали близько 7 тисяч адмінпротоколів, щодо порушення карантину. А ось з грудня 2020 року місяця і по сьогоднішній день – близько 4 тисяч.

– Це говорить про те, що громадяни порушують нормативні рекомендації та не дотримуються простих, елементарних речей. Це стосується порушення маскового режиму, роботи закладів харчування. Ми прекрасно розуміємо, що представникам бізнесу потрібно працювати, але часто вони забувають що мова не тільки про фінансовий упадок, часто це чиєсь здоров’я і життя. Тому я хочу звернутися до закарпатців, аби вони дотримувались усіх обмежень, – зазначив Роман Ус.

Як зазначила головний епідеміолог Закарпаття Вікторія Тимчик, в області ніколи не вистачить лікарняних ліжок, якщо населення не буде дотримуватися вказаних карантинних обмежень. Також область надалі активно готується до вакцинальної компанії.

– Україна в очікуванні доставок вакцини. Першочергово вакцину отримують медики стаціонарних COVID-відділень. До них приєднаються працівники екстреної медичної допомоги, – зазначила Тимчик. – Наразі у нас є 17 таких закладів. Взагалі медичні працівники мобільних бригад, які будуть здійснювати щеплення, поїдуть на спеціальне навчання у Київ. Також буде тренінг для осіб, які будуть відповідальні за логістику, зберігання та транспортування вакцин у заклади охорони здоров’я області.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах