110000
11:21 4.022021

У Хусті відбувся вікаріальний огляд вертепів. ФОТО

Життя 4903

Завершальним акордом різдвяних свят став фестиваль вертепів Хустського вікаріату, який відбувся 31 січня в приміщенні Закарпатського обласного театру драми та комедії. Тут звучали колядки, щедрівки, віншування від найкращих колективів із різних парафій Рахівщини, Тячівщини, Міжгірщини та власне Хустщини.

Талановиті діти й молодь разом зі своїми духовними наставниками чудовим співом прославляли народження Спасителя, цікавими театралізованими постановками відтворювали прихід Месії – Новонародженого Ісуса.

Передувала фестивалю євангелізація молоді, яку на центральній площі міста провів настоятель Хустської парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та Їхньої матері Софії о. Петро Газуда.

“Наш Глава Церкви – Папа Франциск – запрошує всіх нас час від часу виходити на площі міста, щоб не закриватися лише у храмах для молитви з Господом, а щедро ділитися своїми свідченнями живої віри з іншими, прославляти народження Христа. Можливо, для когось із пересічних хустян чи гостей міста, які зараз проходитимуть повз, для тих, хто має смуток чи якийсь неспокій у душі, це світло Христового Євангелія засвітить до їхнього серця і подарує радість”, – розповів о. Петро Газуда.

Після євангельської науки програма різдвяного дійства розпочалася у приміщенні Закарпатського обласного театру драми та комедії.

Вітальним словом відкрив фестиваль вертепів архідекан Хустського вікаріату Мукачівської греко-католицької єпархії отець Володимир Бабич, який зазначив, що цей захід є визнанням та передаванням нашої Віри, а також щиро побажав усім присутнім, щоб Дитятко Ісус щодня народжувався у кожному людському серці, у наших сім’ях, спільнотах, парафіях, а Його любов супроводжувала всіх вірників протягом усього життя.

Колективи змінювали один одного чудовими виступами. Гостей представляли ведучі Анна Міллер, Олександр Смерека, Марія Бабич та Юрій Буковецький.

На сцені та в залі дзвінко звучали колядки, щедрівки, панував справжній дух Різдва, де переплелися давність і сучасність. Учасники ділилися з глядачами своєю творчістю, адже вони радо пізнавали свої духовні корені, з повагою приймали їх від батьків та духовних наставників, щоб у майбутньому з любов`ю передати дітям і онукам.

Серед гостей – і колектив із смт.Великий Бичків. На фестиваль завітали у складі 25 учасників. Як розповідає настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці отець Микола Копич, спочатку на парафії провели деканальний відбір-огляд вертепів, тож до Хуста приїхали з об’єднаною програмою двох вертепів.

“Наш храм знаменитий тим, що у ньому народився і виховувався владика Теодор Ромжа. Щороку в кінці серпня до нашого храму постійно відбувається проща. Сьогодні ж ми приїхали до Хуста, аби тут разом із молоддю вікаріату святкувати народження Христа, спільно провести фестиваль вертепів, у молитві прославляти Бога”, – радо поділився о.Микола Копич.

Також у фестивалі взяли участь діти, молодь із своїми духовними наставниками з таких парафій та деканатів Хустського вікаріату: парафія Успення Пресвятої Богородиці с.Сокирниця (Золотарівського деканату), парафія Покрови Пресвятої Богородиці с.Крива (Хустського деканату),

парафія Вознесіння Господа Нашого Ісуса Христа з смт.Буштино (Тячівського деканату), парафія Різдва Івана Хрестителя смт.Дубове (Дубівського деканату), парафія Різдва Пресвятої Богородиці с.Тюшка (Верхньоверховинського деканату).

Фінальним акордом фестивалю став виступ хору “Аксіос” із парафії Преображення Господа Нашого Ісуса Христа м.Хуста.

Цього дня не було переможців та переможених, адже кожен колектив заслуговував найкращої похвали. Тут не було конкуренції та інтриги, а тільки велика любов до Спасителя, щире дитяче бажання прославляти Ісуса, дозволити Йому зійти зі сторінок Святого Письма і ввійти у людські серця, щоб з великою радістю сіяти зерно великої християнської любові.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах