107205
15:11 14.102020

Фестиваль мисливців: на Рахівщині відкрили сезон полювання

Життя 7232

Нещодавно у селі Богдан Рахівського району відбувся фестиваль мисливців, присвячений відкриттю сезону полювання. Щороку гостей приймає один із 15 мисливських колективів, що входять до складу Рахівського районного товариства мисливців та рибалок, – «Говерла».

Цьогоріч однодумці, поціновувачі світу полювання, зібралися на території Богданського низового колективу. У лісовому масиві влаштували видовищні показові виступи, змагання та готували смачні страви.

Зокрема, мисливці змагалися в майстерності імітації реву оленя. Завданням учасників було відтворити звуки: під час пошуку самки, під час захисту свого гарему та звук, коли олень відганяє іншого від свого гарему.

«Також наші мисливці брали участь у стендовій стрільбі. Стріляли по тарілці та імітованому кабану, що біжить. Найкращих ми сьогодні виділили та нагородили. Справа в тому, що участь у цьому конкурсі взяли і молоді претенденти на вступ до мисливських колективів», – розповідає співорганізатор фестивалю Михайло Кабаль.

Також мисливець додає, що дуже ретельно готувались до фестивалю. Окрім розваг, продумали і те, чим будуть пригощати присутніх. У меню – смажена картопля з м’ясом, плов, м’ясо на вертелі, ну, і звісно – бограч. Традиційну страву, кажуть мисливці, готують як під час полювань, так і під час фестивалів.

«Бограч – це страва, яку готують на вогні. А от ідеального рецепту бограчу, на мою думку, – нема. Головне – аби була паприка, це, напевно, один із головних інгредієнтів», – розповідає відповідальний за приготування бограчу, мисливець – Іван Джупенюк.

Також на стенді можна було побачити фото членів мисливських колективів, під час робіт у лісі, в проміжку між сезонами полювання. А ще свою колекцію рогів оленів та косуль представив єгер Василь Тушер.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах