107050
13:26 11.102020

В УжНУ відбулось урочисте вручення офіцерських погонів випускникам військової кафедри

Життя 3086
До Дня захисника України відбулось урочисте вручення офіцерських погонів випускникам військової кафедри

14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День українського козацтва. Вже за доброю традицією, напередодні цих свят випускникам кафедри військової підготовки УжНУ вручають офіцерські погони та присвоюють звання молодшого лейтенанта. Цьогоріч ця знаменна подія у житті 91 випускника кафедри військової підготовки відбулась у п’ятницю, 9 жовтня, у Відкритому офісі «Створюємо майбутнє Закарпатської області». На урочисте вручення було запрошено тільки тих випускників, які відзначилися найбільшими успіхами під час навчання.

«У багатому на подвиги літописі українського воїнства безліч битв і дат гідних Дня захисника вітчизни. З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українському народу, для сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, Президентом України було встановлено щорічно відзначити День захисника України 14 жовтня.

Захист Вітчизни став справою усіх українців, тому День захисника України є всенародним святом. І дуже символічно, що саме сьогодні, у Відкритому офісі «Створюємо майбутнє Закарпатської області», ми вручаємо погони нашому майбутньому, нашим випускникам – гідним патріотам нашої держави, гідним захисникам України» – наголосив завідувач кафедри, кандидат психологічних наук, полковник запасу Василь Олійник.

Також привітав випускників із визначним днем проректор Ігор Король: «Сьогодні, у переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою українського війська, вам вручили офіцерські погони. Я впевнений, що ви носитимете їх з честю. Я вам щиро бажаю, щоб усе, що ви робите  на суспільній ниві, у військовій справі, особистому житті вам вдалося. Бажаю, щоб ви несли нове звання з гідністю, а вдача посміхалась. І нехай «згинуть наші воріженьки, як роса на сонці», і ми до цього прикладемо зусилля. Успіхів!».

Ганна Фельцан,
       Інформаційно-видавничий центр

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах