104550
12:19 6.082020

Школи Закарпаття отримали 16 новеньких автобусів. ВІДЕО

Життя 6595

У четвер, 6 серпня, в Ужгороді відбулась урочиста подія – передача шкільних автобусів для загальноосвітніх шкіл Закарпаття.

Провели святковий захід на площі Народній. Саме там вишикувалися новенькі автобуси «Еталон», які вже незабаром возитимуть учнів краю до школи.

Нові транспортні засоби передали керівникам ЗОШ голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс і директор департаменту освіти та науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

Варто зазначити, що за всі роки функціонування програми «Шкільний автобус» в області за рахунок коштів із різних джерел було придбано 216 транспортних засобів.

– Крім цих автобусів, до кінця 2020 року за кошти залишків освітньої субвенції будуть придбані 3 автобуси Рахівським районом та 2 автобуси Воловецьким районом, – розповіла керівниця обласного департаменту освіти і науки Ганна Сопкова.

Кошти, а це загалом понад 29 млн гривень, на закупівлю автобусів у цьому році були виділені розпорядженням Кабінету Міністрів України і місцевими бюджетами на умовах співфінансування.

– Це адресна освітня субвенція на придбання шкільних автобусів для загальноосвітніх шкіл Закарпаття. Взагалі це програма державного значення і вона розповсюджується на всю Україну. На цей рік заплановане придбання 21 автобуса. При закупівлі транспорту ми орієнтувалися на критерії Міністерства освіти. Тож ми вибрали всі школи, які подавали заявки, був своєрідний конкурс, а відтак бюджетна комісія затвердила нам цей список і далі ми прийняли рішення, щодо об’яви тендера. За його результатами перемогла компанія, яка представляє чернігівський завод «Еталон». Ці автобуси відносяться до категорії Євро-5, Євро-6, вони забезпечені відповідними пасками безпеки. До кінця роки ми повинні придбати ще 5 автобусів. Тож не зважаючи на усі виклики, перед якими сьогодні стоїмо, це і коронавірус і паводок, ми не скорочуємо бюджет по лінії освітньої субвенції. Усе для того, аби забезпечити рівний доступ до здобуття якісної освіти кожною дитиною незалежно від місця проживання, – розповів Олексій Петров.

Тож ключі та сертифікати від новеньких автобусів уже нині поїхали в 16 шкіл Берегівського (1), Ужгородського (1), Свалявського (2), Іршавського (1), Великоберезнянського (1), Тячівського (3), Рахівського (2), Перечинського (1), Мукачівського (1), Міжгірського (2) та Хустського (1) районів.

Як зазначають посадовці, ці транспортні засоби досить якісні та надійні, тож батьки можуть сміливо довірити водіям своїх дітей.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах