103471
17:16 23.062020

ТУКЗ – КМКС звернулося з листом до Петера Сіярто через ситуацію на кордонах

Життя 32077

Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) звернулося до міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто з листом, у якому привертає увагу до проблеми з перетином українсько-угорського кордону та просить вирішити її.

Міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сіярто,

Міністерство закордонних справ Угорщини

Шановний пане міністре!

Товариство угорської культури Закарпаття високо цінує зусилля угорської дипломатії, спрямовані на відновлення руху на кордонах у міру того, як покращується епідеміологічна ситуація. Так, ми позитивно оцінюємо відкриття деяких українських пунктів пропуску.

Утім водночас, як повідомляє багато наших співвітчизників, на пунктах пропуску виникла складна ситуація. Громадяни, які подорожують із Закарпаття в Угорщину або назад, змушені протягом багатьох годин стояти в чергах. Ті, хто подорожує на автомобілі, чекають перетину кордону 8–10 годин. Проблема, яка існує вже кілька років, загострилася з відновленням прикордонного руху. Усе це неминуче впливає й на оцінку нинішнього угорського уряду.

Однією з причин зазначеної проблеми є те, що на сьогодні працюють не всі прикордонні переходи, тож рух транспорту сконцентрувався на відкритих пунктах пропуску. Крім уповільнення перетину через велике скупчення подорожувальників, це також збільшує ризик поширення епідемії. Тому вважаємо важливим якомога швидше дозволити перетин на всіх прикордонних переходах України.

Аби полегшити угорцям Закарпаття, які й так перебувають у складному становищі, підтримувати зв’язок з Угорщиною, просимо пана міністра закордонних справ використати всі засоби та посприяти покращенню ситуації з перетином кордону.

м. Ужгород, 22 червня 2020 р.

З повагою

Василь Брензович,

голова ТУКЗ – КМКС

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах