ko.net.ua

«Палачінтауер» збудована: другий день «Варишської палачінти» у Мукачеві

Вона не найвища, порівняно з минулими роками, але від того не менш смачна. На вежу «Палачінтауер» у Мукачеві витратили близько тисячі млинців. Беата Столярова, співорганізатор фестивалю, каже, що висота цьогорічної вежі склала 92 сантиметри і це чудовий результат, бо мета такого заходу в першу чергу подарувати емоції. «Ми хочемо об’єднати родини, аби вони могли разом прийти до парку, смачно поїсти, взяти участь у розвагах!», – зазначає Беата.

Будувати вежу довірили цьогорічному переможцю у конкурсі «Майфайна палачінта» – Віктору Поганю. Чоловік у перший день фестивалю напік найсмачніші млинці. Каже, дуже хотів перемогти і його мрія здійснилась. «Ми з дружиною йшли на фестиваль за перемогою, три дні вагались з чим краще все ж таки їх готувати і вирішили, що будемо робити асорті солодких млинців. Головне звісно у приготуванні – це вкладати у справу душу», – ділиться пан Віктор. Також чоловік і його дружина напекли своїх переможних млинців і для «Палачінтауер».

Подивитися на те, як будували вежу із млинців, прийшло чимало охочих. Після встановлення цьогорічного рекорду палачінти запропонували спробувати гостям фестивалю.

Ірина ГРАБКО