ko.net.ua

Першачки Ужгородської школи №6 стали екоагентами

Нетипове заняття на екологічну тематику провели у так званій молодшій школі №6 в Ужгороді. Там двоє першачків, Амеліна та Іван, розповідали однокласникам те, що дізналися на екошколі “В гармонії з природою”.

Діти поділилися з друзями своїми переживаннями щодо пластикових трубочок, які нерідко стають причиною загибелі черепашок в океані. Говорили й про інших морських жителів, які страждають від шкідливого впливу сміття.

“У такому віці діти дуже довіряють один одному. А тому зустрічі у форматі, коли основним доповідачем є дитина, а дорослий ніби лише доповнює і допомагає, – дуже ефективні. Ми прагнемо донести дітям, що глобальну проблему самотужки повністю вирішити ми не можемо, але ми маємо намагатися робити маленькі кроки, бути крапельками, які наповнюють океан свідомих і відповідальних за своє майбутнє”, – пояснила керівниця екошколи “В гармонії з природою” Альона Булина.

Альна Булина розповіла, що заняття у екошколі для всіх охочих є безкоштовними, адже до добрих ініціатив долучаються благодійники. Зокрема, упродовж останнього року підвищувати екосвідомість маленьких закарпатців допомагає один з місцевих банків.

Аби зменшити використання пластику в побуті, дітям у ЗОШ №6 було запропоновано використовувати екоторбинки та екомішечки для продуктів. Цього разу малята вирішили, що напередодні свят їм дуже потрібні мішечки для цукерок та мандаринів.

«Ми з дітками часто спілкуємося на теми збереження природи і турботу про довкілля. Нещодавно у нас був тиждень екомоди. Діти створювали одяг з природних матеріалів. Ми вчимо їх сортувати сміття. У школі встановлені контейнери для збору паперу і пластику. Такі екозаняття дуже важливі і корисні. Одна справа говорити про шкоду поліетилену, інша — розмалювати екоторбинку і піти з нею до магазину. Для дітей цінне все, що вони зробили власноруч. Тому, я впевнена, що вони використовуватимуть мішечки і розповідатимуть усім про шкідливість пакетів», – прокоментувала вчителька Олена Музика.

Оскільки майстер-клас з декорування мішечків від творчої майстерні «пТашка» пройшов “на ура”, то активісти громадської організації “Щасливі діти” сподіваються, що цей добрий вірус екосвідомості ширитиметься Закарпаттям все активніше.