ko.net.ua

В Ужгороді відбувся круглий стіл «Кожній дитині – родину!»

18 грудня у приміщенні ректорату УжНУ відбулося засідання круглого столу «Кожній дитині – родину!», що його організувала служба у справах дітей облдержадміністрації.

Участь у заході взяли заступник голови ОДА Ольга Травіна, начальник служби у справах дітей Світлана Якімеліна, виконавчий директор ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі, керівник ГО «Батьківський захист», співавтор навчальної програми «Морально-ціннісні аспекти формування навиків здорового способу життя в старших підлітків» Олександр Соляник; батьки-вихователі, прийомні батьки та начальники служб у справах дітей РДА та міськвиконкомів.

Подібні засідання проводяться службою у справах дітей облдержадміністрації щороку, (починаючи з 2008-го). Батьки-вихователі, прийомні батьки мають змогу познайомитися із змінами в законодавстві, поділитися досвідом виховання дітей в сім’ях, обговорити проблемні питання, отримати фахову консультацію. Цьогоріч батькам-вихователям та прийомним батькам було представлено Регіональний план заходів із реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Закарпатській області на 2019-2026 роки.

Зазначалося, що нині на Закарпатті мешкає 2128 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з них охоплено сімейними формами виховання. В області функціонують 46 дитячих будинків сімейного типу та 50 прийомних сімей. У поточному році створено три дитячі будинки сімейного типу та одну прийомну сім’ю. До дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей влаштовано 45 дітей.

Учасники засідання прослухали і обговорили виступ О.Соляника «Як порозуміти руйнівну поведінку своїх дітей та вплинути на їх вибір», повідомляє пресслужба ОДА.