ko.net.ua

На Берегівщині передали ще одну модернізовану амбулаторію сімейної медицини. Фото. Відео

Амбулаторія сімейної медицини села Косонь, Берегівського району забезпечує надання медичних послуг понад 2200 жителям. Персонал закладу нараховує усього 5 осіб. Так, завдяки фінансуванню проєкту в будівлі амбулаторії вдалося замінити вікна та двері, підлогу, провести теплоізоляцію, внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, замінити дах та електромережу.

Модернізацію будівлі здійснено за підтримки уряду Угорщини в рамках проєкту «Підтримка закладів охорони здоров’я на Закарпатті» у співпраці з благодійними фондами «Габора Бетлена» та «За Закарпатський угорський інститут» у 2019 році.

Іштван Дєбнар, консул дипломатичної місії Угорщини у місті Берегово привітав присутніх з такої чудової нагоди – передачі ще одного оновленого медичного закладу, що слугуватиме на благо місцевого населення: «Я радий, що уряд Угорщини теж зміг долучитися до цього проєкту та допомогти в реконструкції закладу. Дякую всім ініціаторам та робітникам, що привели будівлю до теперішнього сучасного вигляду. Лікарям бажаю витримки для нелегкої праці та професійних успіхів».

Голова ГО «ТУКЗ – КМКС» та голова благодійного фонду «За Закарпатський угорський інститут», Василь Брензович розповів, що будівлю реконструювали трохи раніше, однак урочисту передачу провели тільки тепер.

«Наразі в державі проходить реформування медицини і амбулаторії сімейної медицини отримали більше повноважень та відповідальності. Хоча ми бачимо, особливо в сільській місцевості, що будівлі таких медзакладів потребують реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази. Завдяки нашому проєкту вдалося оновити 16 амбулаторій у Берегівському районі. Тож тепер пацієнтів зустрічатимуть не лише привітні лікарі, а ще й хороші умови», – повідомив Василь Брензович.

Іштван Петрушка, голова Берегівської районної адміністрації повідомив працівникам медичного закладу ще одну радісну новину – уже через 10 днів вони отримають у своє користування новенький автомобіль марки «Renault». Він забезпечить надання якісної та своєчасної медичної допомоги усім жителям населеного пункту, адже лікар зможе в будь-який час доби доїхати на виклик до пацієнта.

Голова Берегівської районної ради Йожеф Шін, звернув увагу на значні зміни, що відбулися за останні 20 років, адже у той час у косонській амбулаторії був великий медперсонал, однак умови – жахливі: «Зараз ситуація кардинально змінилася, що ще раз показує нам – в кожного періоду є свої плюси та мінуси. Проте найважливішим завжди буде якісне надання медичних послуг, що напряму пов’язане з матеріально-технічним забезпеченням».

Після теплих слів подяки працівники амбулаторії провели гостям невелику екскурсію стінами закладу та розповіли про свої успіхи.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ