ko.net.ua

В УжНУ відзначили річницю Збройних сил України. ФОТО

У п’ятницю, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня 26 років тому парламент ухвалив Закон України “Про Збройні сили України”, яким встановлювалося це свято.

У військових частинах цього дня відбуваються урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт.

З нагоди свята на військовій кафедрі УжНУ відбулися урочистості в яких взяли участь студенти, викладачі, випускники, а також гості.

Варто зазначити, що кафедра військової підготовки за період свого існування підготувала понад півтисячі офіцерів запасу. Більшість її студентів несуть службу в ЗСУ та інших військових формуваннях України. Пишається кафедра і своїми випускниками, які брали участь у війні на Сході країни.

Тож під час урочистостей завідувач кафедри, полковник запасу Василь  Олійник підбив підсумки навчання та нагородив почесними грамотами студентів, а також навчальні підрозділи. Відтак студенти представили свій привітальний флешмоб, в якому висловили свою повагу та вдячність усім причетним до цього світа, а головне – хлопцям, які боронять нашу державу на Сході. 

Не обійшлося і без слова вдячності від випускників кафедри для яких навчання дало прекрасний старт для військової кар’єри.

– Я хочу побажати вам наснаги, відсутності боязні проявляти ініціативу, цікавитися політичним життям країни в якій ви живете. Для цього потрібно читати законопроекти, досліджувати, вникати в усе – тільки так ви зможете себе знайти. Я свій вибір зробив. Підписав контракт із сухопутними військами України, 128-мою окремою гірсько-штурмовою бригадою. Планую саме там нести службу, – наголосив молодший лейтенант Борис Кондратюк.

Після усіх теплих слів та привітань, усі присутні мали можливість насолодитися святковим концертом від студентів кафедри. 

 

Христина БІКЛЯН