ko.net.ua

У Закарпатті навчали правилам безпечного харчування в освітніх установах

Семінари з освітянами проводять представники ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття на виконання регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти краю.

Зокрема, низка таких семінарів на тему: «Ефективні процедури НАССР – практичні аспекти» пройшла днями на Ужгородщині, Мукачівщині та Виноградівщині.

Як зауважувалося у ході їх проведення, на Закарпатті триває поетапний обов’язковий перехід закладів освіти, де надаються послуги з харчування дітям, на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Посадовці ГУ Держпродспоживслужби, зокрема Ужгородського райуправління Павло Чернов, Мукачівського міськуправління Анатолій Окаєвич та Виноградівського райуправління Степан Барзул, роз’яснили учасникам семінарів головні завдання, які має на меті розв’язати система HACCP. У їх числі, насамперед, аналіз небезпек і проведення контролю за приготуванням страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів до моменту подачі готової страви.

Посадовці ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття наголошували, що запровадження нових вимог до організації харчування у школах дозволить знизити ризик виникнення небезпечних факторів, оскільки вимагатиме від операторів ринку дотримуватися гігієнічних вимог при виготовленні готової продукції на всіх етапах.