ko.net.ua

На Ужгородщині вперше організували благодійний бал. ФОТО

Осередок ГО «ТУКЗ – КМКС» у селі Паладь-Комарівці Ужгородського району вперше організував благодійний бал. Усі зібрані кошти передали на потреби хустського дитячого будинку сімейного типу.

Відкривала захід голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС», депутатка Ужгородської районної ради Анетта Андрейчак-Товт: «Ми назвали наш бал «Erzsébet-bál», тобто іменем Єлизавети. І це не випадково, адже свята Єлизавета – захисниця та покровителька усіх бідних. Тому відповідь на запитання у ваших очах: як вона робила колись, ми з вами робимо зараз – допомагаємо тим, хто цього потребує. У цьому випадку родині, яка, крім трьох своїх дітей, усиновила ще п’ять».

Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, керівник фракції «КМКС – Партії угорців України» в Ужгородській районній раді, висловила радість від такого насиченого культурного життя району.

«Цього вечора ми зібралися, щоб допомогти багатодітній родині. Як на мене, це чудовий жест, ще й перед очікуванням Різдва Христового. Тому щиро дякую всім, хто пожертвами долучився до такої чудової мети. Також бажаю усім нам, щоб кожна дитина мала теплу домівку і люблячу родину», – додала пані Лівія.

Тож завдяки продажам від запропонованих лотів та зібраних пожертв хустська родина отримала більше 17 тисяч гривень.

За матеріалами «Kárpátalja»