ko.net.ua

За результатами перевірок сільради на Тячівщині мають сплатити штрафи

З метою здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами органами місцевого самоврядування, Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області в період з 11.11.2019 по 15.11.2019 проведено позапланові перевірки на територіях Калинівської та Нересницької сільських рад Тячівського району.

Перевірки проводились відповідно до листів Інспекції, надісланих на адреси сільських рад щодо вжиття відповідних заходів для ліквідації несанкціонованих звалищ відходів, розміщених вздовж берегів річок та в рамках п. 4.1 розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації № 135 від 06.03.2019 “Про благоустрій населених пунктів, проведення акції “Закарпаттю чисте довкілля”, місячника “Чисті узбіччя”.

В ході проведених перевірок на території населених пунктів виявлено факти викидання ТПВ на берегах річок та значну кількість стихійних сміттєзвалищ в прибережних захисних смугах водних об’єктів.

За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто голів 2 сільських рад та накладено адмінстягнення на загальну суму штрафів 510 грн. З метою усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства та забезпечення належного контролю за додержанням фізичними та юридичними особами вимог законодавства у сфері поводження з твердими побутовими відходами на підконтрольній території, сільським головам вручено відповідні приписи.