ko.net.ua

День знань у Перечині: школярів освятили і благословили на успішне навчання. ФОТО

Сьогодні, 2 вересня, у Перечинській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася урочиста лінійка з нагоди Дня знань. На офіційній частині свята прозвучав Гімн України, винесли Державний Прапор України, пролунав символічний перший дзвоник, який сповістив про початок навчального року.

З новим навчальним 2019-2020 роком школярів та педагогів привітав директор школи Федір Гунка, міський голова Іван Погоріляк.

Серед запрошених гостей були і представники духовенства. Вони освятили учнів та вчителів, батьків, побажали їм плідного навчального року і заспівали «Многая літ».

– За традицією, християни розпочинають справу з молитви. Нас запросили, ми прийшли. Поблагословили всіх на добрі справи, успіхи у роботі та навчанні, – розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива» отець Мирослав.

У Перечинській школі працює 70 вчителів, навчається понад 700 учнів. Сьогодні вперше за парти сіли 104 хлопчики і дівчата.

Попереду на учнів чекають дев’ять місяців подорожі Країною знань. Було б бажання отримувати ці знання. А на вчителів – кропітка праця з підготовкою та розробкою нових тем, конспектів, перевірка зошитів.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора