ko.net.ua

Закарпатські спеціалісти навчалися вдосконаленню стратегії зниження ризиків стихійних лих

В Ужгороді провели семінар з розробки нових підходів до управління паводковими ризиками у басейні р.Тиса. У семінарі взяли участь представники Закарпатської ОДА, водогосподарських організацій БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ, Управління ДСНС України у Закарпатській області та УжНУ.

Цього тижня у конференц-залі Басейнового управління водних ресурсів річки Тиси пройшов семінар проекту “Вдосконалення Стратегії зниження ризиків стихійних лих в Закарпатській області” (ImProDiret). Проект реалізується з березня 2018 року Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області разом з іноземними партнерами з Великої Британії, Нідерландів та Польщі. Метою проекту є розробка нових підходів та методів для спільної Стратегії зниження ризиків стихійних лих із залученням усіх зацікавлених сторін.

У семінарі взяли участь представники Закарпатської обласної державної адміністрації, водогосподарських організацій БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ, управління ДСНС України у Закарпатській області, Ужгородського національного університету та громадських організацій.

Керівник проекту Петер Глерум та експерти проекту Тері Веб і Ширк Меєр з Мережі експертів зі стійкості (Resilience Advisors Network, Велика Британія) та Абі Оненчен з Делфтського технічного університету (Нідерланди) розповіли про цілі проекту, Паводкову директиву ЄС і поділилися ідеями щодо прийняття рішень та управління ризиками при паводках.

Заступник начальника БУВР Тиси Едуард Осійський презентував функціональні повноваження БУВР Тиси, діяльність управління протягом 2018-2019 років та впровадження європейського водного законодавства у басейні р.Тиси.

Начальник відділу Техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси Тамара Мірочник та фахівець з Управління ДСНС України у Закарпатській області надали розгорнуту інформацію щодо умов формування та пропуск паводку 22-25 травня 2019 року, а також про взаємодію водогосподарських організацій, підрозділів ДСНС та органів місцевого самоврядування для попередження та локалізації підтоплень населених пунктів та територій Закарпатскої області.

Під час семінару представники зацікавлених організацій мали змогу у робочих групах висловити та обговорити свої думки щодо процесів прийняття рішень під час організації захисту від паводку та шляхів її удосконалення, інформує Басейнове управління водних ресурсів р.Тиса.