ko.net.ua

«Чарівний світ професій» презентували майбутнім професіоналам Іршави

Фахівці Іршавської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості спільно з провідним фахівцем з профорієнтації відділу організації профорієнтації Закарпатського ОЦЗ Інною Гринчук та з учнівською молоддю, яка відпочиває в таборі відпочинку при Іршавському міському центрі позашкільної освіти, 25 червня провели профорієнтаційний захід, який складався з двох етапів – «Профорієнтаційний квест «Чарівний світ професій» та професіографічна екскурсія на ТзОВ «А.М.Ітро».

Квест сприяє розвитку мислення та інтерактивних здібностей, допомагає долати проблеми й труднощі, вирішувати, розплутувати, придумувати, застосувати свої знання на практиці у нестандартних ситуаціях тощо.
Під час проходження квесту учням доводилося відгадувати загадки, вгадували професії за описом, знаряддям праці, малюнками. Потім діти створювали «квітку бажань». У ході гри вони дізнаються про професійно-важливі якості, властиві людям різних професій, розширюють знання про професійний світ та ознайомлюються з факторами, що впливають на вибір професії.

Після гри була проведена професіографічна екскурсія на ТзОВ «А.М.Ітро», яке є одним з ринкоутворюючих в районі. Підприємство працює на давальницькій сировині та спеціалізується на пошиві шкіряного спортивного одягу для мотоциклістів. Під час екскурсії школярі мали можливість побачити технологічний процес пошиву шкіряного одягу, знайомлячись з професіями швачки, контролера якості, розкрійника та роботою фабрики в цілому. Фахівці служби зайнятості наголосили, що професія швачки є однією з найдавніших і найбільш затребуваною на ринку праці. Адже результатом їх праці є одяг.

Учні з цікавістю оглянули вироби, які шиють на даному підприємстві та отримали відповіді на поставлені запитання. Усі присутні скористалися прекрасною можливістю розкрити для себе таємниці цих професій, повідомляє Закарпатський обласний центр зайнятості.