ko.net.ua

У Берегові відкрили сучасний спортивний центр

Сьогодні відбулася урочиста передача нового спортивного центру Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Знаходиться сучасний спортивний комплекс одразу біля величної будівлі інституту, поряд з гуртожитком та відкритим майданчиком.

Загалом спортивний центр нараховує дві зали для гри у футбол, волейбол чи баскетбол, окремий зал обладнаний тренажерами та танцювальну студію. Крім того, згідно укладеній з університетом міста Дебрецен (Угорщина) угоді тут розмістили все необхідне обладнання для проходження курсу медсестринської справи, який наразі ще не отримав акредитацію Міністерства освіти та науки України.

У своєму вітальному слові Ілдика Орос, ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ зауважила, що вони давно чекають цього дня – близько 30 років: «Коли ми відкривали навчальний заклад, то одним із зауважень у наш бік завжди була відсутнісь спортивного залу, де б студенти могли займатися та гуртожитку. Зараз, завдяки фінансуванню уряду Угорщини, нам вдалося це змінити – збудувати сучасний спортивний центр та гуртожиток для наших учнів. Тому я щиро вдячна всім, хто долучився до такої важливої справи».

Янош Арпад Потапі, Держсекретар угорського уряду відповідальний за національну політику теж звернувся до присутніх з промовою, в якій наголосив, що такою роботою можуть пишатися усі, адже ЗУІ розвивався, розростався та зміцнювався у всіх на очах, а сьогодні передають його нову частину.

– Для подолання труднощів потрібно трохи часу, а для здійснення неможливого – трохи більше. Це прислів’я характеризує всіх угорців Закарпаття, зокрема і берегівчан, адже труднощі роблять їх тільки сильнішими, дають поштовх для розвитку. Цим вони показують приклад не тільки угорським громадам Карпатського регіону, а й решті націй.

Голова ГО «ТУКЗ – КМКС», народний депутат України та голова благодійного фонду «Закарпатського угорського інституту» Василь Брензович згадав, що колись подвір’я навчального закладу було лише купкою руїн та й сама будівля інституту потребувала капітального ремонту.



«Завдяки угорському фінансуванню та сумлінній праці у Берегові вдалося створити освітній осередок, а зараз він доповнився спортивним центром та гуртожитком – цього всі довго чекали. Хочу подякувати  Ілдиці Орос за її плідну роботу, терпіння та витримку, адже саме завдяки її завзяттю всі мрії вдалося реалізувати», – додав Василь Брензович.

Відтак участь в урочистому відкритті спортивного центру взяли й Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС» та перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, депутат Ужгородської районної ради Лівія Балог, депутати Закарпатської обласної ради Йожеф Баторі та Міклош Товт.

Символічну стрічку при вході в нову будівлю перерізали Янош Арпад Потапі, Василь Брензович, Йосип Борто та Ілдика Орос. Після чого всі разом пройшлися спортивними залами та навіть зіграли декілька партій в настільний теніс.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ