ko.net.ua

Геннадій Москаль офіційно звільнений

Відповідна інформація з’явилася сьогодні – 11 червня. На сайті Президента України вже є і відповідний Указ за №364/2019. Таким чином, на своїй, тепер уже колишній посаді Геннадій Геннадійович перебував майже чотири роки – ще з 15 липня 2015 року.

Як відомо, Геннадій Москаль написав заяву про звільнення за власним бажанням ще 23 квітня і подав її тоді ще діючому гаранту Конституції Петру Порошенку на підпис. А виконувачем обов’язків голови ОДА залишив свого заступника Ярослава Галаса.

Але тільки сьогодні заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка заявив, що Володимир Зеленський звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій: «Щодо губернаторів. Сьогодні надійшла перша частина подань на звільнення керівників обласних державних адміністрацій». Серед них виявився і вже двічі колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Читайте також: Голову Закарпатського обласного управління СБУ Володимира Пахнюка теж звільнили

І, також окремим Указом Президента за №379/2019, тимчасове виконання обов’язків голови Закарпатської обласної державної адміністрації покладено на Івана Петровича Дурана, який до цього призначення ще з 2016 року був першим заступником Геннадія Москаля.

Згідно з офіційною біографією, яка розміщена на сайті Закарпатської ОДА, Іван Дуран народився 21 червня 1971 року у с. Щасливе на Мукачівщині. Має дві вищі освіти: у 1995 році закінчив Львівську комерційну академію за спеціальністю «Економіка підприємства», у 2008-му в Ужгородському національному університеті здобув фах юриста. Впродовж дванадцяти років працював в органах Служби Безпеки України. До призначення очолював Федерацію футболу Закарпаття.

Юрій КОПИНЕЦЬ