ko.net.ua

В ужгородському скансені відбулося відкриття виставки Миколи Струса

5 червня у виставковій залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту львівський художник Микола Струс вперше в Ужгороді представив виставку «Світло в тобі» – портрети на шкірі, які виконані в унікальній авторській техніці.

 

На виставці представлено понад 40 портретів знакових українських і світових діячів та зірок. За словами автора для нього в портреті найважливіші очі і тому кожна робота має свою історію та емоцію. У відвідувачів музею є можливість побачити та заглянути в очі Сальвадору Далі, Джону Ленону, Кузьмі Скрябіну, Сергію Нігояну, Любомиру Гузару та багатьом іншим героям картин.

Улюблена робота автора – Кузьма. Ця картина народилася о 4 ранку за два роки після трагедії. Взагалі у колекції є кілька портретів із зображенням Андрія Кузьменка.

Окрім портретів знаменитостей закарпатці одними з перших мають змогу, побачати полотна нової експозиції автора – жіночі образи в українському стилі різних регіонів. Один з цих портретів народився в ніч перед відкриттям виставки.

До початку війни на Сході України Микола Стус знаний у волонтерській спільноті як активний учасник волонтерського руху.

Виставку відкрив директор музею Василь Коцан. З вітальним словом до автора звернулися академік та голова Спілки дизайнерів України – Михайло Белень та професор УжНУ Сергій Федака. Про творчість автора виставки розповідала його помічниця та менеджер Ольга Онацко.

Виставка триватиме до 19 червня, інформує Закарпатський музей народної архітектури та побуту.